SLEEPING ROMANCE – Enlighten

sleeping_romance_artwork_internet
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Ulterium Records

Sleeping Romance on Italiasta maailmaa valloittamaan lähtenyt, ensivilkaisulla Evanescencelta ja Nightwishiltä haiskahtava yhtye, joka tarjoaa ensimmäisen kokopitkän lättynsä nimeltä Enlighten. Bändi itse kuvaa levyä ”matkana ihmissieluun”, joka on törmäyskurssilla maailman kanssa. Jaaha.

Levyltä rävähtää korviin varsin mukiinmenevää rokkiheviä syntikkoineen ja  jousikvartettoineen. Sooloissa on sopivasti munaa ja mahtipontisuutta, eikä tylsyyskään pääse suurimmalta osin vaivaamaan. Biisit lipuvat eteenpäin sointuvasti ja levyä kuunnellessa ei tee mieli pitää taukoa. Vokalisti osaa asiansa erittäin hyvin, tosin mitään uutta ei äänimaailmansa tarjoa. Kitaroita ja rumpuja vaivaa sama tauti. Kaikki suoriutuvat tehtävistään kunnialla, mutta mitään yllätyksiä et tältä levyltä löydä. Vaikka eipä sitä aina uutta tarvitse ollakaan. Yksi poikkeuskin tosin on, kappale numero yhdeksän, Devil’s cave, oli välittömän uudelleenkuuntelun arvoinen.

Summa summarum kyseessä on valitettavan keskinkertainen tortullinen oopperaheviä ilman suurempia yllätyksiä. Suositellaan taustamusiikiksi tai kyseisen musiikkityylin suurkuluttajille.

A.P Ekdahl