SLAYER Jalometallin pääesiintyjäksi!

Nyt se tapahtuu, mitä niin kauan on odotettu! Jalometalli Metal Music Festivalin ensi kesän pääesiintyjä on amerikkalainen Slayer! Runsaat 30 vuotta sitten perustettu yhtye on ollut yksi maailmanlaajuisia thrashmetallin suunnannäyttäjiä.
Jalometalli-festivaali järjestetään 9.-10. elokuuta 2013 Oulussa Club Teatrialla ja klubin ulkoympäristössä. Festivaalille on lisäksi kiinnitetty australialainen Hobbs’ Angel of Death ja saksalainen Tankard.

Vaikka Slayer on ollut melko ahkera keikkailija Suomessa 2000-luvulla, esiintyy se nyt ensimmäistä kertaa Oulussa ja Jalometallissa. Bändin kiinnittäminen on ollut alusta asti Jalometallin järjestäjien suurin unelma ja se onkin täydellinen kruunu 12. Jalometalli-vuodelle. Keikka on samalla Slayerin ainoa esiintyminen Suomessa tänä vuonna.
Slayerin legendaariseen ja alkuperäiseen nelikkoon kuuluvat edelleen basisti-laulaja Tom Araya, kitaristit Kerry King ja Jeff Hanneman sekä rumpali Dave Lombardo. Bändin ensimmäinen levy Show No Mercy julkaistiin vuonna 1983 ja kolme vuotta myöhemmin ilmestyi klassikkolevy Reign In Blood. Viimeisin ja yhdestoista albumi World Painted Blood ilmestyi vuonna 2009. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat mm. Raining Blood, Angel of Death, South of Heaven ja Bloodline.

Ensimmäisen keikkansa Suomessa tekevä Hobbs Angel of Death’ on klassisen ja perinteisen thrashmetallin mainio edustaja. Bändiä onkin tituleerattu Australian Slayeriksi. Yhtye toimi vuosina 1987-96 ja perustettiin uudelleen vuonna 2002. Kitaristi-laulaja Peter Hobbsin johtama yhtye jatkaa Jalometallin arvokasta vanhakantaisen metallin esilletuomista.

Lukuisten yleisötoiveiden täyttymys on myös saksalainen speed/thrash metal -yhtye Tankard. Laulaja Andreas ”Gerre” Geremian ja basisti Frank Thorwarthin vuodesta 1982 luotsaama yhtye julkaisi tänä vuonna peräti 15. albuminsa nimeltä A Girl Called Cerveza. Tankard on tullut tunnetuksi mm. oluen juontia käsittelevistä sanoituksistaan. Se onkin nimennyt itsensä ”oluen kuninkaiksi”. Ensimmäisen ja edellisen kerran Tankard vieraili Suomessa nelisen vuotta sitten.