SINK – The Holy Testament [2CD]

sink
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Svar Records

Sinkin muutaman vuoden takaista The Process -levyä olen yrittänyt kuunnella silloin tällöin jo vuosikausia. Ambientin, dronen ja piinallisen, doomista ja blackistä piirteitä lainaavan metallin keinoilla operoivan bändin konsepti on erittäin kiinnostava, mutta kappaleista on loppujen lopuksi ollut todella vaikea saada kiinni. Vinyylillä The Holy Testament ilmestyi kahdessa osassa, joista ensimmäinen tuli jo pari vuotta sitten. Kumpikin siis albumimittaisia teoksia. Nyt kakkososankin viimein ilmestyttyä koko pläjäys ilmestyi samalla tupla-cd-formaatissa. Onko tämä nyt sitten kakkosalbumi vaiko yhdistetty kakkos- ja kolmosalbumi?

Tällä kertaa Sink näyttäytyy jotenkin koherentimpana kuin debyytillään, vaikka kappaleiden välillä vaihtelua on edelleenkin paljon. En silti voi väittää, että sen enempää orkesteri minua varsinaisesti puhuttelisi. Pääpiirteissään ongelma on ehkä siinä, että kappaleissa pääosin hyödynnetään yhtä ja samaa teemaa, mutta toistoa – ilmeisesti tarkoituksella – ei toteuteta hypnoottisella intensiteetillä. Parhaimmillaan Sink jytistelee esimerkiksi kakkoslevyn avaavassa Necropolis-raidassa, jossa siinäkin häiritsee sinänsä julistavan vokaalipuolen huono sovitus, sellaista kunnon messuamisen ilmapiiriä ei saada aikaan. Sama pätee muihinkin kappaleihin, joissa laulua on mukana.

Tämä Sinkin tapa käyttää samaa teemaa kuitenkaan toistamatta yhtä ja samaa on erittäin vahva piirre uudelleenkuunnteltavuuden kannalta. The Holy Testamentin arviointi oli hiton vaikea ponnistus jo ihan sen takia, että joka kerralla tuntui kuin olisi laittanut kokonaan uuden levyn soimaan. Kuka tietää, ehkä ajan kanssa opin myös pitämään Sinkistä ihan oikeasti, sillä paradoksaalisesti haluaisin tehdä niin jo tällä hetkellä!

 Jaakko Marttila