SIELUNVIHOLLINEN – Syvyydestä

407569
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Darker than Black Records

Sielunvihollinen julkaisi kasettidemot Musta uni ja Ruttokieli vuosina 2012 ja 2013, nyt arvosteltavana oleva Syvyydestä toimii julkaisuna joka kokoaa molemmat demot yksiin kansiin ja cd-formaattiin. Yhtyeen musiikki on nopeatempoista black metalin pieksäntää, hyvällä, menevällä otteella, joka ainakin paikoittain muistuttaa allekirjoittanutta esimerkiksi alkupään Hornan tuotoksista. Toisen demon kappalemateriaali tuntuu nopeutensa puolesta hieman rauhallisemmalta.

Vaikka synkkää pieksäntää onkin, niin ei melodioita ole unohdettu, vaan niitä löytyy mukavasti ja ne ovat välillä jopa melko iskeviä, kuten esimerkiksi kappaleessa Valtakunta, voima ja kunnia! tai Tämä kansa, tämä maa. Äänimaailma on mielestäni kuitenkin hieman heikohko ja muhjuisen oloinen. Kitarat olisivat ehkä kaivanneet vähän parempia soundeja, melodiat tuntuvat välillä hieman vaisuilta eikä niin viiltäviltä tästä syystä. Jos kappaleita kuuntelisi kasetilta, niin tähän ei luultavasti kiinnittäisi mitään huomiota, mutta näin cd:ltä ne pistävät vähän ainakin omaan korvaani, mutta ei kuitenkaan niin pahasti, etteikö musiikista voisi nauttia.

Mitään suurempia ongelmia en kyllä löydä Sielunvihollisen musiikista tai tästä julkaisusta. Ainoana varsinaisena moitteen aiheena on vain tuo pieni soundipoliittinen vika, joka itseäni häiritsi hieman, mutta muuten kappalemateriaali on kyllä hyvin tarttuvaa ja poltavalla liekillä tehtyä black metalia.

Aleksi Vaittinen