SHADOWSIDE: Inner Monster Out

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inner Wound Recordings

 

Modernin rock-heavyn syöpä on valitettavasti uudella vuosituhannella ottanut vahvan asuinsijan vielä 80-luvulla niin brutaalista tarjonnastaan tunnetussa Brasiliassa. Shadowsiden kolmas täyspitkä on tuorein esimerkki tästä iljettävästä ilmiöstä. Albumin on miksannut, tuottanut ja masteroinut Fredrik Nordström, jonka tunnistettavan tylsä ja kliinisen tunteeton kohtalon sormen kosketus näkyy muiden muassa yhtyeiden Soilwork, Nightrange, Arch Enemy ja In Flames levytyksissä.

Shadowsiden kappaleissa kaikki on hyvin laskelmoitua ja ennalta-arvattavaa. Hittipotentiaalia pyritään repimään irti jokaisesta muovisesta sävellyksestä. Soolot ja kertosäkeet rävähtävät ilmoille robottimaisen tarkasti. Uskon vilpittömästi, että bändissä soittavien muusikoiden täytyy olla androideja.

Yhtyettä varten kehitelty gynoidi, Dani Nolden, ääntelee hieman miespuolisia androideja korkeammalta, joten häntä voisi äkkiseltään luulla naiseksi. Vokalisointi on kuitenkin totaalisen sielutonta verrattuna aitoihin metallin papittariin. Poissa on Sacrilegen Tamin pelonsekainen epätoivoisuus, Santa Lucian Mapen uhmakas lapsenomaisuus, Sentinel Beast -Debbien aggressiivisuus ja niin edelleen.

Shadowsiden yhdentekevällä easy listening light coke -hevillä ei ole tietenkään mitään tekemistä oikean metallin kanssa, mutta eiköhän tämä julkaisu silti kaupaksi mene. Ai niin, arvatkaas muuten mikä kappale on bonusbiisinä? No totta kai Ace of Spades! Voi vittana! Hyh hyh, Shadowsiden veriripulin jälkeen korvat on pestävä välittömästi saatanallisilla kahvipavuilla ja Grave Desecrator -pulverilla.

Tuure Heikkilä