SERVED DEAD – Servants Arise

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inverse Records

Kotimaisen kokoonpanon black metal tuo mieleen muutaman yhdeksänkymmenluvulla koko musiikkimaailman tietoisuuteen ja samalla dollarin kylkeen itsensä kammenneen yhtyeen. Enkä tarkoita tätä pahalla, onhan sävellykset toimivia ja laulajat osaavat hommansa. Erityisesti mieltä lämmittää se, että kitaroilla on saatu loihdittua koskettimia raaempi painostavuus. Jos jättää taka-alalle sanoitusten käsittelemän iän-ikuisen Ragnarök-aiheen, on käsillä kelpo levyllinen death metal -vivahteista sinfonista black metallia.

Gospel of Hate kappaleessa mennään lurituksesta raskaampaan avosointu myllytykseen hienosti, edustaen näin levyn kevyintä linjaa. Seuraavana tulevassa Servants Arise -nimikappaleessa taas tempo laskee ja meninki muuttuu kylmemmäksi. Joka tapauksessa yhteen huonoa biisiä paketissa ei ole ja levyllä sessiorumpalina toiminutta Lillmanin tyylitajua ei voi kuin ihmetellä.

Parhaimmillaan Served Dead soi kuitenkin esikoisensa lyhyemmissä raidoissa. Karvan yli kaksi minuuttinen The Unholy Warcry voisi olla Children of Bodom -debyytti Something Wildilta. Varsinaisia kitarasooloja albumi ei sisällä, mutta tavaraa on muutankin aivan tarpeeksi. Eikä sellaiset oikein istuisikaan kokonaisuuteen. Hieman kun saan kinosta jalkojen alle ja huurretta kuulokkeisiin uskon Servants Arisen avautuvan ihan uudella tavalla.

Hannu Marila