Scarecrow – Saalistusta, nahanluontia ja ylösnousemusta

Rosoista, punk-vivahteista ja thrashin suuntaan kumartavaa rokkenrollia esittävä hyvinkääläistaustainen Scarecrow julkaisee perjantaina 4.4. seiskatuumaisen ep:n nimeltä Amores De Vampiros. Tämän asian tiimoilta bändin vokalisti Jack Scarecrow avautui Miasmalle pienen haastattelun verran.

Miltäs vaikuttaa Scarecrow’n kevät?

– Kevät on kiireinen kaikilta muilta osin paitsi keikkailun tiimoilta. Äänityksiä ja biisien kirjoittamista, jotta saadaan syksyksi kaikki pienimmätkin suunnitellut julkaisut ja äänitykset toteutettua, Jack kaavailee.

Äkkiseltään teidän musiikkinne kuulostaa siltä kuin sekoittaisi Sodomia ja Misfitsiä. Millaista musiikillista taustaa bändin soittajilla on: kaikki heavy- ja punkpohjalta lähteneitä?

– Misfitsin mainitseminen kuulostaa vielä vuosienkin jälkeen oikein mukavalta. Sodomiin, Entombediin ja vastaaviin koviin bändeihin Scarecrowin vertaaminen saa kyllä aina hymyn suupieliin. Scarecrow’ta on tulkittu suomessa aina hyvin monella tavalla ja toisinaan se on aivan helvetin hämmentävää. Ehkä sieltä kuuluu toisinaan bändin taustalla piilevät muutkin projektit joissa soitetaan punkrockia, sludgea, metallia, hardcorea ja brutaalia black metallia.

 

promopicture_2014

 Bändin perustamisen ajoittuu tyylikkäästi vuosituhannen alkuun:

– Kun vuosi vaihtui vuoteen 2000, niin sillä sekunnilla otimme bändin nimen käyttöön ja siitä se alkoi. Ensimmäinen varsinainen julkaisu saatiin 2002.

Soititte pre-Steelfest -bileissä Helsingissä 22.3. Oliko hyvä keikka?

– Death metal -bileissä soittaessa on aina hauska nähdä kuinka leukaluut loksahtelevat,
nautin siitä ja toivon, että PRKL clubilla tykitellään tulevaisuudessa paremmalla valmistautumisella esimerkiksi rundin yhteydessä. Pistokeikoissa on joskus vähän punnerrettavaa ja alkoholissakin tuntuu olevan liikaa humalaa. Itse hyvän keikan voi määritellä hyvin monella eri tavalla.

Kolme sanaa, jotka sopivat kuvaamaan Amores de vampiros -ep:tä:

– Metal, punk ja ylösnousemus.

Jos Scarecrow olisi eläin tai mielikuvitusolento, millainen se olisi?

– Hämähäkit voivat olla liikkumatta ja syömättä kuukausia, ilman mitään selitystä, kunnes taas alkavat liikkua ja saalistaa 100% teholla. Omat hämähäkkini eivät syö mitään valmiiksi tapettua ja se jos mikä on kunnioitettavaa myös musiikkimaailmassa. Nahanluonti on myös erittäin kiehtova yksityiskohta ja tätä yhtäläisyyttä löytyy sekä levyistä että bändin toiminnasta.

Toisaalta tällaisesta rupisesta rokkailusta saa helposti mielikuvan, että meiningissä korostuu huumori, splatter, kaljoittelu ja muu sikailu… Piileekö Scarecrown musiikissa myös jokin vakavampi pohjavire – jos nyt ei mikään yksioikoinen ”sanoma”?

– Kaikki nuo kuuluvat tavalla tai toisella juoneen halusimme tai emme. Minulle Scarecrow on henkilökohtainen risti jonka varjolla pääsen suunnittelemaan juuri sellaista frankensteinia jota olen aina diggaillut. Muuttujia on totta kai paljonkin, sillä Scarecrow on nimenomaan bändi ja kaikki jäsenet tuovat oman raajansa siihen ommeltavaksi. Toisinaan juuri tämän takia lopputulos ei ole kovinkaan lapsille soveltuvaa.

– Tuosta ”sanomasta” mainittakoon sen verran, että toistaiseksi olen pyrkinyt tekemään kaikkeni jotten sortuisi kirjoittamaan mitään naiivia ”sanomaa” kuuntelijoille.
Hoitakoot muut bändit paskan jauhamisen.

Sitten vielä pohdintaa siitä, mihin suuntaan bändi tästä jatkaa – vai onko järkeä tehdä tarkkoja suunnitelmia, kun kuitenkin bändit hajoavat, maailmanloppu on varmasti nurkan takana ja niin edelleen?

– Maailmanlopun ja sotien jälkeen tulee uusi alku ja sama pätee bändien lopettamiseen. Heikot putoaa ja sitä rataa. En tiedä musiikillisista linjauksista mitään, mutta etulinjassa joutuu improvisoimaan, jotta homma toimii. Tämä uusi Amores de vampiros -minilevy on kuitenkin herättänyt jotakin aivan karmivaa ja pelottavaa Scarecrow:ssa.

 

Kuva: Scarecrow

Teksti: Seppo Rautio

 

====================

Kotimaisen kauhua levittävän Scarecrow -yhtyeen viime vuonna julkaistu pitkäsoitto Flesheaters saa jatkoa huhtikuussa. Vinyylinä julkaistavan neljän biisin 7” ep:n Amores De Vampiros julkaisupäivä on 4.4. 2014.

Saatavilla on myös sadan kappaleen rajoitettu painos valkoisella vinyylillä. Julkaisussa mukana 82 Records, Devils Shitburner Records (Saksa) ja Horror-shop (Helsinki).

MetalScum” ja ”Jesus, Lucifer and Me” -videot Youtubessa.

scarecrow_AmoresDeVampiros_800

=====================