SAWHILL SACRIFICE – Great Ones / Unhola

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Sawhill Sacrificen parin vuoden takainen demo jäi varsin elävästi mieleen. Celtic Frostin, Bathoryn tai vaikkapa kotimaisittain Archgoatin hengessä räiminyt yhtye vakuutti ennen kaikkea vahvan persoonallisella ulosannillaan. Tämä mielessä uuteen demoon tarttuu varsin kovalla innolla. Yllättäen julkaisulla puhaltavat kuitenkin varsin toisenlaiset tuulet.

Sawhill Sacrificen aiempi, varsin roiskiva ilme on nyt uusittu oikeastaan täydellisesti. Kahden biisin promolla soittaa hyvinkin siistitty, puhdasoppinen black metal -yhtye. Räksyttävät vokaalit ovat vaihtuneet riipivään venyttelyyn ja mutaiset soundit puhtaampiin viiltojälkiin. Kappaleista jälkimmäinen, Unhola, on kokonaisuutena onnistuneempi ja persoonallisempi. Synkeä, monisyinen ilmaisu herättää mielikuvia Hornan suuntaan, ei vähiten laulukielen ja tyylin vuoksi. Tätä ei missään nimessä voi pitää huonona asiana. Great Onesin kaltaisia ralleja voisi puolestaan kuulla miltä tahansa black metal -julkaisulta. Sen verran on riffeihin ja dynamiikkaan lipsahtanut tusinatavaraa.

Sawhill Sacrifice on siis uudella demollaan huonolla tavalla ammattimaisemman tuntuinen yhtye. Aiempi spontaanius ja vaaran tuntu on tällä kertaa hiottu likipitäen nollaan, jopa vokaalien tuntuessa turhan hallituilta, sekä riskejä kaihtavilta. Pienoiseksi pettymykseksi tämä pitänee siis lukea, sillä useammankaan kuuntelukerran jälkeen demo ei täysin vakuuta. Joskus taantumus vain on kehitystä arvokkaampi ilmaisun väline.

Markus Makkonen