SARKRISTA / SIELUNVIHOLLINEN – Sarkrista / Sielunvihollinen [Split]

411519
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Misanthropic Art Productions

Siitä ei ole pitkäkään aika, kun arvostelin Sielunvihollisen kokoelmalevyn, joka sisälsi yhtyeen kaksi ensimmäistä demoa, ja pidin sitä melko hyvänä pakettina. Nyt yhtye on liittoutunut yhteen saksalaisen, niin ikään myös black metalia soittavan, Sarkristan kanssa yhteistä split-julkaisua varten. Suhteellisen nuori hampurilainen Sarkrista on allekirjoittaneella uusi tuttavuus, eikä yhtyeellä ole ennen splittiä julkaistuna kuin yksi täyspitkä, heidän debyyttinsä The Acheronian Worship, vuodelta 2013.

Molempien yhtyeiden musikaalinen ulosanti liikkuu raa’an ja koruttoman black metalin äärellä, eikä mitään siloiteltuja soundeja ole tarjolla. Tämä rujo ulosanti on kuitenkin toteutettu ihan onnistuneesti molempien yhtyeiden kohdalla, eikä tuotanto ole kuitenkaan niin lo-fi, että se estäisi kuuntelun tai instrumentit olisivat täyttä muhjua, vaan ovat kuitenkin tarpeeksi selvästi erotettavissa.

Molemmat yhtyeet tarjoilevat kolme kappaletta, joista Sarkrista on ilmaisultaan ja äänimaailmansa puolesta hieman taistelutoveriaan raaempi ja alkukantaisempi. Sellaisen asian kyllä huomasin, että Sielunvihollisen tuotanto ei ole kuitenkaan aivan yhtä vakuuttavaa kuin aiempi kuulemani materiaali. Se ei ehkä ole aivan niin melodista tai tarttuvaa, kuin kokoelmalla oleva materiaali oli, lukuunottamatta ehkä splitin viimeistä kappaletta Murheen laaksoa, joka on myös tämän julkaisun paras kappale. Sarkristan kappaleista mieleenpainuvin on ehkä Ashen Woodland. Kokonaisuutta ajatellen splitillä oleva materiaali on silti molempien yhtyeiden puolesta sen verran laadukasta, että julkaisua kuuntelee kuitenkin ihan mielellään. Vaikka kappaleet eivät nyt mitään ihmeellisiä olisikaan, niin ne ovat silti ihan toimivaa black metalia.

Aleksi Vaittinen