Sairaus #4 [zine]

zinesairaus4 Omakustanne, 2015, s. 44

 

Tällä kertaa uusin Sairaus toimitettiin suoraan postilaatikkooni asti, eikä sitä tarvinnut lähteä etsimään epämääräisistä promoläjistä ruumiskoirien kanssa. Saatte siis lukea neljännen Sairauden arvostelun aivan tuoreeltaan, kun lehtikin hehkuu vielä melkein tulostimen lämpöisenä käsissä.

Lähtökohdat eivät ole Sairauden suhteen muuttuneet, vaan aihepiirit pyörivät yhä likaisten ja arveluttavien aihepiirien ympärillä. Tällä kertaa pääpaino on käytännössä kokonaan haastatteluissa, vaikka pari sivua arvioita ja muutama artikkelikin on lehteen mahtunut. Tällä kertaa lehden elokuva-artikkeli käsittelee aina niin mielenkiintoista ja Japanin ihmettä Takashi Miikeä A to Z -tyyliin.

Haastatteluissa on edelleen aistittavissa perehtyminen aihealueisiin, jopa usein niin paljon, että haastateltavat eivät halua lähteä avaamaan konseptejaan niin pitkälle asti kuin haastattelija olisi toivonut. Innostuneen luonteen takia haastatteluja on mukava lukea, vaikka haastaltavat henkilöt tai yhtyeet eivät olisikaan tuttuja. Mielenkiintoisimmiksi haastatteluiksi nostaisin Sick Seedin ja Jukka Siikalan haastattelut.

Lehti on hieman ohuempi aiempaan verrattuna, mutta sitä ei oikeastaan huomaa, sillä nyt sivumäärää kohti tuntui olevan enemmän asiaa kuin aiemmin. Tekstiä on myös helppo ja sujuva seurata, eikä taitto tai taustagrafiikka hyppinyt silmille. Paras Sairaus tähän mennessä.

Aleksi Vaittinen