Rwake – Hell Is A Door To The Sun (uudelleenjulkaisu)

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Relapse Records

Vuonna 1996 perustettu Arkansasin Rwake (entinen Wake) on taivaltanut undergroundissa jo pitkään. Psykedelisen stonerin kenttään laskettava bändi on jäänyt tuntemattomammaksi tapaukseksi, vaikkakin vuoden 2007 Voices of Omensille lisätyt southern vibat toivat bändille lisää tunnettuutta. Bändin uusi koti, Relapse Records, julkaisee nyt pörinäbuumin saattelemana alun perin vuonna 2002 päivänvalon nähneen kakkosalbumin uudestaan.

Hell is a Door to the Sunilla meuhkaa vielä kohtuullisen raakilemainen yhtye. Kappalemateriaali on vaikeahkosti lähestyttävää. Ei niinkään taiteellisuutensa ja psykedelian takia, vaan pitemminkin sovitusten epäjohdonmukaisuuden vuoksi. Riffit ovat kyllä sitä genrelle tuttua elefanttimaista eleganssia, mutta nimibiisiä lukuun ottamatta mieleenpainuvat kohdat ovat harvassa. Muutama hyvällä tunnelatauksella vedetty soolo kyllä löytyy, mutta mitään loppuun asti hiottuja nekään eivät ole. Vokalistin möykkääminen ja kuristetun kissan imitoinnit eivät nekään juuri vakuuta. Itse asiassa laulusuoritukset taitavat olla albumin heikointa antia. ”I don’t give a shit about jesus. I’m too busy gettin’ stoned.” -huutelut kuulostavat nekin skandinaaviseen korvaan varsin korneilta. Hc-pörinäfriikkien ja Voices of Omensilla bändin löytäneille tätä voi suositella, mutta ei juuri paljoa muille. Kovempaakin shittiä kun on saatavilla.

Markus Makkonen