RUST: Dark Deep Times

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: omakustanne

Rustin nimeen on tullut törmättyä muutamaankin otteeseen, mutta bändin aikaisempi tuotanto ei ole korviini kantautunut. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, sillä yhtyeen tuorein julkaisu Dark Deep Times rokkaa menemään kuin se kuuluisa hirvi. Harvoin sitä nytkyttää päätä näin aktiivisesti levyn läpi ensikuuntelulla.
Levyn ensimmäiset pari minuuttia vietetään akustisen tunnelmoinnin parissa linnun laulua kuunnellessa, mutta sitten räjähtää. Raskaasti ja matalalta murjovia riffejä, tarttuvia melodioita, kerrostalon kokoisia kertosäkeitä ja pirun kovaa soitin- sekä vokaalityöskentelyä levyn täydeltä. Erityskiitoksen ansaitsee rikas soundimaailma, joka hengittää, erittelee ja silti käy päälle kuin katujyrä.
Rustin leirissä on mitä ilmeisimmin kuunneltu nuorempana järkyttävät määrät Alice in Chainsia, sillä etenkin vokalisti Mikko Herrasen maneerit liippaavat välillä hyvin läheltä Layne Staley -vainaan ulosantia. Mutta eipä tuo tässä yhteydessä haittaa laisinkaan. AiC on kova bändi, ja niin on muuten myös Rust.
Mikko Kymäläinen