Runneltu – Aivotyömää [ep]

aivotyomaa-ep
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

 

Hengenhaukontaa ja sen jälkeen onomatopoeettinen PAM! Runneltu vetää Aivotyömaa nimisellä kahdeksan minuuttia pitkällä ja viisi kappaletta sisältävällä ep:llä sellaisen rykäisyn, että turpaan tulee ja oikein kunnolla. Tämän nelihenkisen yhtyeen tyyli on nopeatempoista grindiä, aimolla annoksella tarttuvaa groovea (kuten kuuluukin olla). Vaikka yhtye paahtaa menemään kunnollisella pieteetillä, vauhtisokeudessa ei kuitenkaan mennä päin tiiliseinää, vaan Runneltu osaa myös hidastaa jamittelemaan ja rauhoittua… mutta vain hetkeksi.

Soundipolitiikka levyllä melko kirkkaan kuuloinen ja mallikkaasti kohdillaan, kaikki instrumentit ovat selkeästi kuultavissa. Rytmipuoli soittaa hyvin yhteen ja kuulostaa jymäkältä. Erityisesti on nostettava kuitenkin hattua vokalisti Santtu Pihlajan laulusuorituksille, joka etenkin kiljuu ja rääkyy ensiluokkaisesti. Semmoisen tuskaisesti, hampaat irvessä ja vertavuotavana päätä seinäänsä hakkaavan suomalaisen miehen tunteiden tulkki tuo Santtu, käy oikein sydämeen asti tuollainen.

Sanoitukset ovat sopivasti kieli poskessa kirjoitettu, mutta ottavat myös kantaa, ja esimerkiksi julkaisun paras kappale Siantuntijat, osuu nasevalla tekstillään aika hyvin osoitteeseen. Levyn ja kappaleiden nimissä on pientä sanaleikkiä aistittavissa, mutta Aivotyömaa on nimenä hieman harhaanjohtava, sillä nyt aivot eivät niinkään pääse kuuntelun tuloksena pääse työskentelemään, vaan ne ennemminkin läsähtävät takaraivon kautta seinälle. Mitään kunnollista narinaa en julkaisusta löydä; pinkki kansi värimaailmansa kanssa on hieman luontaantyöntävä, ja levy on liian lyhyt, muutama lisäkappale olisi maistunut oikein hyvin.

Aleksi Vaittinen