Rodent Epoch – With the Army of Rats We Came [Kasetti]

Rodent Epoch (kansi)22052016
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Cursed Tapes

 

Oululainen From the North ehti noin seitsemän vuoden olemassaolonsa aikana julkaista muutaman demon (Part I: Bestia Brumalis, 2005 ja Mäuseplage, 2008) ja yhden keikkavideon (Live in Taikkari, 2006), jonka jälkeen se muutti nimensä Rodent Epochiksi. Tällä nimellä se on julkaissut demon (EOR, 2011) ja minilevyn (Hell Bastard, 2012), jotka molemmat löytyvät tältä Cursed Tapesin julkaisemalta kokoelmanauhalta.

Aiemmin bändin musiikkia tuntemattomana ehdin luoda logon, kansitaiteen ja kappaleiden nimien pohjalta mielikuvan ryhmästä, joka on ammentanut inspiraationsa pääasiallisesti italialaiselta Mortuary Drapelta. Siellä ja täällä Rodent Epochin musiikissa onkin kuultavissa samanlaista hautausmaajamittelua kuin mainitulla italialaiskultilla, mutta huomattavasti suurempi vaikuttaja taitaa kuitenkin olla Darkthronen kautta suodatettu Celtic Frost. Kolkko mutta omalla tavallaan melkoisen tarttuva kolistelu tuo mieleen A Blaze in the Northern Sky (1992) ja Panzerfaust (1995) -levyjen raskaammat kohdat, vaikka tuntuu mukana olevan myös vaikutteita Darkthronen uudemmasta, punkahtavasta tuotannosta.

Pääosin Rodent Epochin karu ja koruton musta metalli toimii mainiosti, vaikka joitakin kappaleita olisikin voinut tiivistää ankaralla kädellä. Toisaalta riittävän laajalla skaalalla ääntelehtivä vokalisti pelastaa melkoisesti niissä kappaleissa, joissa yksinkertaisia riffejä kerrataan liiankin kanssa. Musiikkia elävöittävät tuntuvasti myös hyvällä maulla sinne ja tänne sovitetut vimmaisemmat osiot.

Kokonaisuutena arvioiden With the Army of Rats We Came on hyvä ja tarpeellinen julkaisu omassa viiteryhmässään. Mitään erityisen uutta tai ihmeellistä Rodent Epoch ei tarjoa, mutta tyylilajin perusasioihin pohjautuva ja esteettisesti puhutteleva musta metalli toimii sillä tavalla tyylikkäästi, että reilu neljäkymmentä minuuttia kestävän nauhan kääntää mieluusti useammankin kerran ympäri. Hyvää tavaraa rujomman ilmaisun ystäville.

Harri Linnera