RIBSPREADER: The Van Murders

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Vic Records

Rogga Johanssonin Ribspreader on tyyliltään yhdistelmä amerikkalaista ja ruotsalaista death metallia. Välillä jyystetään hurmeisesti kuin Six Feet Under tai keskitempoisempi Mortician konsanaan ja kuitenkin soundimaailma, sekä melodiakuviot paljastavat yhtyeen oitis länsinaapurin hengentuotteeksi. Pitkän linjan dödisveteraaneista koostuva Ribspreader elää ja hengittää kuolometallia niin perinnetietoisesti, että se käy pitemmän päälle jopa hieman tylsäksi.

Kauttaaltaan keskitempoiseen jyrään nojaava The Van Murders kertoo kahden kuvitteellisen murhamiehen, The Cleanerin ja Mr. Filthin veritöistä. Bändin ensimmäinen konseptoitu albumi ei kuitenkaan kovasta yrityksestä huolimatta aivan onnistu imaisemaan kuulijaa tarinaan sisään. Varsinaisen kansivihkon puuttuminen promolevyssä vaikuttaa tähän tietysti olennaisesti, mutta eivät albumin tasapaksuhko kappalemateriaali, tai levyn hiukan hajanainen rytmi tarinan hahmottumista ainakaan edistä. Ribspreader on neljännellä albumillaan helppo kategorisoida sinne turhankin täyteen ahdettuun yllätyksettömän death metallin mappiin. Murhariffit puuttuvat ja melodiat ovat kauttaaltaan turhan tuttuja. Kyllähän tätä toki kuuntelee, mutta miksikään hitiksi tai merkkiteokseksi The Van Murdersia ei pysty laskemaan.

 
Markus Makkonen