REVOK – Grief Is My New Moniker

Revok
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: MusicFearSatan

Itselleni aivan uusi ranskalaistuttavuus iskee hieman yllättäenkin pöytään varsin mielenkiintoisen tuotoksen. Bändi ulostaa ruokkoamatonta noise rock -vaikutteista metelöintiä, jossa yhdistyvät luontevasti rujous ja herkkyys. Noista jälkimmäistä löytyy tosin useimmiten vasta pintaa raaputtamalla, mutta sitä ei voi silti olla noteeraamatta. Vivahteikkaat ja energiset biisit rokkaavat ajoittain todella koukuttavasti, ja muutamat kappaleet sisältävät todella mieleenpainuvia, sinänsä yksinkertaisia toistoon perustuvia osioita. Mitään yksioikoista peruskaavan mukaan rakennettua renkutusta levy ei kuitenkaan sisällä, vaan terävät koukut ja ennalta-arvaamattomat ratkaisut seuraavat toisiaan, vaarallisimmat väkinäisyyden karikot kiertäen. Kitarat kirskuvat kautta levyn ja laulajan ääntely on todella monimuotoista. Hän harrastaa kaikkea angstisen karjumisen ja hellän kuiskailun väliltä, tosin puhtaammat lauluosuudet kuulostavat tässä yhteydessä liian normaaleilta ja helpoilta musiikkityylin huomioon ottaen.

Varsinkin levyn alkupuoli pitää todella hyvin otteessaan, mutta loppua kohti jännite hieman heikkenee. Johtuneeko sitten siitä, että sävellyskynä ei ole pysynyt koko ajan terävimmillään, mutta joka tapauksessa noin 45 minuuttista albumia olisi saanut leikata vielä hivenen. Ei taso sentään lehmän hännän lailla laske, mutta silti loppuosuus olisi kaivannut jonkin todella ravistelevan iskun orastavan tyhjäkäynnin välttääkseen. Lievästä haparoinnista huolimatta levyssä on silti jotain hyvin hurmaavaa ja kiehtovaa. Sen äänimaailma on kokonaisvaltainen ja päällekäyvä, ja jo mainitsemani herkkyys ja hauraus tuo siihen lisää tasoja joita tutkia. Kaiken kaikkiaan kokonaisuus on sangen intensiivinen, täynnä tunnetta ja voimaa sekä ennen kaikkea mukaansatempaavia musiikillisia kuvioita, siis ehdottomasti tutustumisen arvoinen teos.

Tuukka Termonen