RE-ARMED: Worldwide Hypnotize

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Muistaako joku vielä Re-Armedin Miasman kokoelma-cd:ltä vuodelta 2005? Tämä jo varsin pitkän uran taivaltanut yhtye on vieläkin ilman levy-yhtiön tukea. Yhtye on kuitenkin päättänyt nauhoittaa ensimmäisen täyspitkän albuminsa Worldwide Hypnotizen omin voimin.

Re-Armedin musiikki muistuttaa jokseenkin vanhaa Soilworkia. Göteborg-henkistä metallia on ruuvattu sinne genren tylympään laitaan ja Fear Factoryn hengessä nykyttävät basarisarjat kuljettavat kokonaisuutta voimalla eteenpäin. Yhtye soittaa vuosien tuomalla varmuudella, eikä albumin soundimaailmassa, tai kansitaiteessakaan ole valittamista.  Mihin Worldwide Hypnotize kaatuu, on itse perusasia – riffit. Reilun puolen tunnin albumilla ei juuri iskevyydellä juhlita, vaan poukkoilevat sävellykset saavat kuulijan ajatuksen harhailemaan jo varsin pian alkumetrien jälkeen. Näennäisen rankka albumi ei jaksa innostaa. Vesuria kyllä kuljetetaan vyössä, mutta tarpeen tullen sitä ei hoksata käyttää.

Re-Armedin sopimuksettomuudelle löytyy siis selityksensä. Kappalemateriaali on kuitenkin kaiken säveltaiteen lähtökohta ja kärjistäen voisi sanoa muiden elementtien olevan vain koristetta sisällölle. Nyt Worldwide Hypnotizen kohtalona on jäädä jonnekin sinne ”ihan kivan” harmaaseen massaan. Kuulutetaankin sitä viisasten kiveä, jolla tämä kyvykäs yhtye saisi luotua tasoaan vastaavia sävellyksiä.

Markus Makkonen