RAW IN SECT – Red Flows

Raw in Sect - Red Flows
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: WormHoleDeath

Kreikan Raw in Sect möyhii jo debyytillään varsin vakuuttavan oloisesti. Homman nimi on moderni thrash, sieltä tyylin teknisemmästä päästä. Machine Head ja Haunted vilahtelevat ajoittain mielikuvissa, vokalisti Kostas Diamandisin meuhkatessa hieman Robb Flynia kuolometallisemmalla nuotilla. Varsinkin laulujen myötä kokonaisuudesta tulee lähimpänä mieleen myöhempien aikojen Konkhra.

Red Flows tarjoilee hyvää soitinten hallintaa. Riffeissä on raakaa leikittelyä ja kosolti sävyjä, joista mainittakoon vaikka vanhan hyvän ajan Metallicaa muistuttavat harmoniat Protectin alussa, tai raskaat, mutta ilmavat möyhinnät Serpent’s Groanissa. Löytyypä When Waves Divide –instrumentaalista jotain, jonka olisi voinut kuvitella kuulevansa vaikkapa Testamentin kaltaisten veteraanien levyillä. Soitanta ei lipsahda missään vaiheessa turhan näpertelyn puolelle, vaan paketti pysyy kuosissa kautta linjan. Linja on selkeä, vaikka vaihteluakin on mukavasti. Lopputulosta kuunteleekin ongelmitta ja hymyssä suin.

Raw in Sectin debyytti on siis varsin mallikas päänavaus. Sitä viimeistä kallon halkaisevaa niittiä jää vielä kaipaamaan, mutta yleinen laadukkuus kautta linjan pelastaa puutumiselta. Kunhan bändi hieman kypsyttelee ilmaisuaan, voi Raw in Sect olla hyvinkin lähivuosien aikana jo varsin varteenotettava nimi. Suunta on ainakin todella hyvä, vaikkei perillä ihan vielä ollakaan.

Markus Makkonen