RAUNCHY: A Discord Elecrtric

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Lifeforce Records

Avoimesti popin kanssa flirttaileva tanskalainen Raunchy ei kyllä nimensä mukainen bändi ole, vaan ennemminkin kaiken roisin ja rivon täysi vastakohta. Varsin siloteltua metalcorea vahvoilla pop-elementeillä viljelevä poppoo on edennyt jo viidenteen täyspitkäänsä, ja vienyt tyylinsä niin lähelle popmetallia kuin vain mahdollista. Bändin metallinen puoli taas kumpuaa sieltä Soilworkin perinnöstä kuten niin monen muunkin joukkion ja lähin mieleen tuleva genresisar onkin aika samoilla vesillä seilaava Sonic Syndicate.

Kiekon aloittava Dim the Lights and Run on malliesimerkki bändin elektron ja popin maailmassa liikkuvasta soitannosta, jossa kitarat soivat vain taustana melodioiden kummutessa koskettimista sekä sampleista. Kakkosraita Rumors of Worship on taas kuin epäpyhä avioliitto In Flamesin ja Linkin Parkin välillä, kuivan rähinän aloittamaa säettä seuraa ylisiirappinen ja todella tutun turvallinen kertosäe. Edellä mainittu turvallisuus tuntuukin olevan koko levyn hallitseva teema, sillä vaikka välillä tiskiin rykäistään oikeinkin mainiota asennemetallia, palautetaan kuulija nopeasti puhtaiden kertosäkeiden pehmeään satumaahan. Vaikka A Discord Electric on soinut soittimessa liiankin useasti, ei sen anti loppujen lopuksi ole muodostunut kummoiseksi. Muutama riffintynkä kappaleiden keskellä aiheuttaa hetkellisen heräämisen, kuten myös pari oivallista kertosäettä. Kokonaisuudessaan levy on kuitenkin varsin kliininen, turvallinen sekä tylsä kokonaisuus, jonka pop-elementit eivät ole tarpeeksi iskeviä, eivätkä metalliosuudet taas omaan makuuni tarpeeksi pitkiä.

Ismo Tikkanen