RASTER DENSITY: El Hombre Pablos

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Jyväskyläläisen Raster Densityn kolmas demoäänitys on onnistunutta death metalia. Materiaali on vimmaista ja brutaalia, mutta samalla poukkoilevan teknistä ja paikoitellen myös melodista.

Demon neljässä virallisessa kappaleessa tasapainotellaan onnistuneesti aggressiivisella tykityksellä, mielenkiintoisilla tempon vaihdoksilla sekä ”suoritusmetallin” mieleen tuovilla tilutuksilla. Erilaisia elementtejä on juuri sopivasti, eikä yksikään osa-alue vie huomiota pois kokonaisuudesta. Kokonaisuus on varsinkin demoksi erittäin monipuolinen. Demo on myös juuri sopivan mittainen: siitä jää nälkä, että tätä voisi kuunnella vielä lisää.

Pomppivat ja tekniset riffit osoittavat raudan lujaa osaamista. Riffeissä voisi tosin olla vähän enemmän omanlaista vääntöä. Nyt ne tuovat paikoitellen selvästi mieleen monet modernin teknisen death metalin pioneerit. Pientä hiontaa olisi toivonut myös hiukan monotoniseen vokalisointiin. Vokaaleja olisi voinut pyrkiä toteuttamaan moniäänisemmin. Kaikkinensa El Hombre Pablos on onnistunut demo. Tästä kun rimaa hilataan vielä vähän korkeammalle, niin saadaan aikaiseksi erittäin ansiokasta materiaalia, jolle varmasti kannattajia löytyy.

Joonas Tanskanen