Strix (ITA), Flame, Evil Angel @ Torvi, Lahti 25.5.2012

Italialaista black metalia Lahdessa? Kyllä kiitos! Yhdenkään esiintyjän materiaali ei ollut tuttua muutamaa tutustumiskappaletta lukuun ottamatta, mutta kieltämättä jo Flame pidemmän linjan aktina loi odotuksia illalle.

Evil Angel

Evil Angelin aloittaessa Torven pienen lavan edusta täyttyi heti tiiviiksi ihmismassaksi. Black/thrash metalin hurja ryöpytys pisti porukkaan liikettä. Vokalisti Orgasmatronin esiintyminen oli oikein metallista ”lyhyine” niittihousuineen eikä muu bändi jäänyt yhtään huonommaksi sen mitä liikkumaan mahtui. Väen hokemaan viitaten, ai että Evil Angelilla ei ole bändäreitä? Ainakin eturivissä oli innostuneita pakaraläpsyjä!

Flame

Flamen keikalla yleisö oli mukana selkeästi hillitymmin, mitä vähän oudoksuin. Ilmeisesti EA:n kotikenttäetu puri, sillä Flamen aavistuksen hartaampi mustunut thrash tippui itselleni mainiosti. Innokkaimmat toki havahtuivat kun tempoa nostettiin tai Blackvenom oikein rienaavasti rääkäisi. Keikan loppupuolella tuli Impaled Nazarene -cover The horny and the Horned ja hikinen bändi väläytti mustaa liekkiä.

Strix

Strix oli sonnustautunut King Diamondin perintöön ja mustavalkoisten maskien lisäksi bändillä oli päällään ryttyisen repaleista vaatepartta. Kitarat eivät soineet harmillisesti niin kirkkaasti kuin levyllä, sillä nopeita melodiantynkiä tuottavat sirkkelikitarat ovat olennainen osa bändin äänimaailmaa. Mitään välispiikkejä ei kuultu ja esiintyminen oli muutenkin hillittyä ensimmäisiin bändeihin verrattuna. Tämä toki toimi bändin musiikkinsa kanssa. Poikkeuksena Strixin ilmeikäs rumpali Chimsicrin, joka rankaisi settiään helvetillisellä mutta teknisesti kevyen näköisellä  mättämisellään. Jälkeenpäin selvisi, että mies blastasi vielä vatsavaivaisena. Arvostettavaa.

Kappaleen välissä kuulin yleisöstä soraäänen joka ihmetteli, että miksi niinkin kaukaa on pitänyt tuoda bändi joka ei ole julkaissut edes täyspitkää? Hah, eipä tuo itsellenikään täydellinen korvaorgasmi ollut, mutta on hienoa, että tällainen harvinainen vieras saatiin nimenomaan Lahteen. Italialaisilla oli ilmeisen viileä, mutta hyvä reissu. Enemmän vain tällaista, kiitos!

Teksti ja kuvat: Heikki Sikanen