RAPORTTI: Spinefarm Young Guns: Profane Omen, Carnalation @ YO-Talo, Tampere, 13.4.2012

Teksti: Juuso Viljanen

Kuvat: Pekka Konttinen

 

Spinefarm tyrkkäsi ”nuorukaisensa”, Profane Omenin ja Carnalationin, kiertämään suurta maailmaa Spinefarm Young Guns –otsikon alla. Yksi välipysähdyspaikka oli Tampereen Yo-talo ja tietäähän sen, että kun kaksi kovaa yhtyettä tulee kaupunkiin ja vieläpä samalle lavalle, ei sitä voi jättää väliin.

Vaikka oli perjantai, niin porukkaa oli paikalla erittäin varovasti. Yo-talo olisi vetänyt varmasti viisikin kertaa enemmän ihmisiä kuin mitä paikalla nyt oli. Toisaalta, Carnalation tuplasi yleisömääränsä viime Tampereen visiitistä. Kolikon kaksi puolta. Edellä mainittu häjypoppoo avasi illan. Yhtyeen death metalli selkeästi teki paikallaolevaan yleisöön vaikutuksen ja harvalukuisesta yleisöstä saattoikin bongata muutamia varsinaisia hilselinkoja. ”Carnis” oli kerta kaikkiaan tulessa ja bändi itsekin näytti selvästi viihtyvän lavalla.

Carnalation

Kun raaka death metal hiljeni, oli luvassa hiukan erisortin meininkiä. Laadusta tosin pisaraakaan tinkimättä. Lahtelainen Profane Omen on varmasti yksi Suomen viihdyttävimpiä liveorkestereita uskomattoman energiansa ansiosta. Hyeenalauma painoikin heti alusta asti kaasu pohjassa. Settilista kattoi hyvin pitkälti uusimman levyn alusta loppuun, mutta oli seassa vanhoja ”klassikoitakin”, kuten Base sekä itselleni ehkä parhaiten maistunut God In A Bottle.

Profane Omen

Hiukan ihmetytti, että mikä kumma kiinnosti paikallista metalliyleisöä enemmän kuin tämä. Harvoin näkee saman illan aikana kahta näin rivakalla asenteella varustettua bändiä esiintymässä. Lisäksi liput olivat halpaa kuin makkara. Eipä siinä, kun kaikki muut olivat jossain muualla, saimme me paikallaolijat paljon enemmän. Kikkeliskokkelis! Loppuun vielä Profane-vokalisti Näveriä kompatakseni, Pelicans vie tänä vuonna Sm-liigan mestaruuden, piste!