RAPORTTI: Solstafír & Hexvessel 22.4.2012 @ Nuclear Nightclub, Oulu

Solstafír

Solstafírin Pjúddi tunnelmoi kitaran varressa.

Teksti: Camilla Perttula
Kuvat: Timo Hanhirova

Hyvällä keikalla tekee mieli tanssia musiikin tahdissa ja unohtaa kaiken muun maailman. Parhaalla keikalla ihoa ja selkäpiitä pitkin vaeltavat kylmät väreet ja joidenkin kappaleiden kohdalla tekee mieli itkeä. Tätä oli Solstafír.

 

Hexvessel

Hexvessel

 

Tunteisiin ja atmosfääriin perustuva musiikki voi karkoittaa monia, mutta oululaiset ottivat keikan rohkeasti vastaan tunkemalla pienen Nuclear Nightclubin aivan tukkoon sunnuntai-illan ratoksi. Lämppärinä toiminu Hexvessel oli täydellinen aloitus illalle. Kotimaiseksi bändiksi Hexvessel ei ollut lainkaan kotikutoisen kuuloinen ja oli pieni ihme, että lavalle oli saatu tungettua kahdeksan henkeä. Ainoa ongelma keikalla oli valtava savun määrä, joka ajoi allekirjoittaneen keikan puolessa välissä ulos klubin terassille odottamaan, että hengitys kulkee taas normaalisti.

Solstafír

Savun verhoama Óli rummuissa Solstafírin riveissä.

 

Myös Solstafírin keikkaa häiritsi savu, jota laulaja Addi Tryggvason kommentoikin ja keskeytti muuten virheettömän esityksen sillä, että hän halusi savulta nähdä oman kitaransa. Hyvä syy.

Se olikin keikan suurin ja ainoa ongelma. Normaalisti keikoilla lähes kymmenminuuttiset kappaleet saattavat pitkästyttää, mutta Solstafír piti huolen siitä, että yleisö viihtyi. Edes muita välispiikkejä ei juuri kaivattu. Bändin fanit lienevät muutenkin sen verran omistautuneita, ettei hetkiä, joina tekee mieli lähinnä irkata puhelimellaan tai juoda liikaa olutta ehdi tulla. Keikan loputtua oli mielen perukoilla ajatus, että olisi ollut hauska kuulla enemmän vanhan levyn biisejä, mutta oikeastaan tämäkään ei vaikuttanut siihen fiilikseen, että halusi ylipäänsä kuulla vain lisää. Ihan sama miltä levyltä tai vaikka Säkkijärven polkkaa, kunhan Solstafír sen soittaa omalla tyylillään.