PUTREFACTIVE DISEASE – Re-Animator

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: demo

Tamperelainen Putrefactive Disease on äänittänyt Re-Animator-demolleen kuusi tasokasta kappaletta. Yhtye kutsuu omaa tyyliään death ’n’ rolliksi ja nimitys on erittäin osuva. Yhtyeestä tulee mieleen 70-luvun heavysta mausteita hakenut groovaava Six Feet Under.

Putrefactive Diseasen musiikki etenee mallikkaasti eteenpäin. Meno on omalaatuinen sekoitus letkeyttä ja kuolometallin korinaa. Erittäin hienon lisän bändin musiikkiin tuovat Black Sabbath -tyyliset kitarasoolot.

Demon jokainen ralli on omanlaisensa. Hajontaa kappaleiden välillä on demoksi yllättävän paljon. Cdr-kiekolta löytyy niin brutaalimpaan ja suoraviivaisempaan ilmaisuun kallellaan olevia hetkiä kuten Visceral Rot -kipaleessa sekä groovaavampaa materiaalia kuten The Bestman. Soundit ovat varsin hyvin kohdillaan, mitä nyt rumpusoundi kuulostaa välillä kuin rumpali mättäisi kattiloita. Re-Animator on harvinaisen omaperäinen yhdistelmä erilaisia vaikutteita. Lisäksi biisit ovat ennen kaikkea pirullisen tarttuvaa tavaraa. Tätä menoa olisi mielenkiintoista todistaa myös livenä.

Joonas Tanskanen