PURPLE HILL WITCH – Purple Hill Witch

Purple Hill Witch
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: The Church Within Records

Tutut ja turvalliset asiat ovat joskus paikallaan. Tämän julkaisun kohdalla yllätyksiä ei tulekaan paljon eteen. Jo julkaisijasta saattoi päätellä jotain musiikkityylistä, ja loput paljasti bändin esikuvien maininta saatekirjeessä. Ne ovat nimittäin hyvin ennalta-arvattavia doom metalin suuria nimiä. Hieman liian helppoa. Norjalaiseksi bändiä en kyllä olisi soundinsa puolesta heti arvannut.

Kolmikon hämyinen mutta siis varsin perinteitä kunnioittava doom kulkee näppärästi ilman sen suurempia kompasteluja. Genren historia on hallussa, ja nykynimistä mieleen pulpahtaa vaikkapa Electric Wizard. Kuten ehkä edeltävästä voi päätellä, soundi ja ulosanti ei suinkaan järisytä omaperäisyydellään. Jykevältä ja mehukkaaltahan tämä silti kuulostaa, eihän mitään täysin uutta tarvitse aina keksiäkään. Hitaat osuudet eivät iske heti täysillä, mutta tempon noustessa bändi rokkaa sangen mukaansatempaavasti. Koko ajan ei siis luoteta samaan vauhtiin, vaan vaihteita on onneksi useita. Laulajan lievää säröä omaava elämöinti miellyttää myös korvaa. Kaikkein pisimpiä instumentaaliosuuksia olisi saanut hieman leikata, ne tuntuvat usein venytetyiltä ja kuulostavat hivenen yhdentekeviltä Yhtye ei ole silti sortunut yliyrittämiseen, vaan tekee omien taitojen mukaisen suorituksen. Mukava alku albumiuralle. Tosin en malta olla nalkuttamatta, että tittelit tyyliin ”Astral Booze” ja ”Aldebaranian Voyage” kalskahtavat vuonna 2014 melko hupsuilta. Mutta ehkä tämä kertoo vain miesten kyvystä nauraa itselleen…?

Tuukka Termonen