PURE EVIL – As Blood Turns Black, Mankind Shall Drown In Despair

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Hammer of Hate

Pure Evil on muun muassa Korgonthurusissa vaikuttavan Krythin projekti, jossa mies itse soittaa kaikki levyllä kuultavat instrumentit. Melkoisella nimellä siunattu As Blood Turns Black, Mankind Shall Drown In Despair on projektin kolmas täyspitkä julkaisu, jonka musiikki on black metal -vaikutteista death metalia. Levyllä on viisi kappaletta intron lisäksi ja usealla kappaleella on melkoisesti mittaa, pisimmän Slain by Frost ollessa yli 11 minuuttia pitkä eli mistään kevyestä kuuntelukokemuksesta ei missään tapauksessa ole kysymys.

Kappaleet vaihtelevat viiltävien melodioiden ja murskaavien riffien välillä menon ollessa välillä erittäinkin rujoa ja aggressiivista. Kitara kuulostaa todella hyvältä ja se todellakin viiltää, mutta vokaalit olisivat saaneet olla ehkä hieman enemmän pinnassa miksauksensa puolesta. Nyt vokaaleista on välillä hieman vaikea saada selvää tai sitten minulla on vain puuroa korvissa. Levyn parhaalla kappaleella, Tapa minut, on vierailevana vokalistina Molestor Kadotus, jonka suoritus kuulostaa erinomaiselta. Kyseinen biisi tuo muutenkin mieleen Calvariumin, joka voi tietysti olla tarkoituksellistakin. Muutenkin levyn suomenkieliset kappaleet tuntuvat maistuvan itselleni paremmin.

Albumin kompastuskivi on ehkä kuitenkin kappaleiden verrattain pitkä pituus ja niissä olevat death metal -osuudet, jotka tuntuvat aika puuduttavilta pidemmän päälle. Siinä vaiheessa kun ne levyn mustat vaikutteet ottavat taas vallan, on kappaleissa todella hieno ja epätoivoinen tunnelma, joka sitten taas hieman vesittyy death metal -runttauksen alkaessa. Tässä tapauksessa siis yhdistettyjen elementtien tasapaino ei ollut mielestäni aivan kohdallaan.

Aleksi Vaittinen