PROSPECTIVE REIGN – Abandon Your God

PR
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

“Kuolemaa ja rässiä saatana!” – huudahti toimittaja kun soittimessa rävähti pyörimään pieksämäkeläisen Prospective Reignin debyyttialbumi. Nelihenkinen thrash/death metalia runnova bändi teki allekirjoittaneeseen ison vaikutuksen jo debyyttikeikallaan alkuvuodesta (keikkaraportti täällä) ja levyä onkin tullut odoteltua siitä asti. Ja niinhän se kärsivällisyys palkitaan, sillä varsin rapea levy onkin kyseessä.

Alkuun lähdetään heti täydellä vauhdilla, eikä ote hellitä ennen viimeisen biisin lopun akustista fiilistelyä. Kappaleissa kuulee selvästi perinteistä thrash vaikutetta, mutta napakalla death metal otteella vedettynä. Melko monesti levyn aikana tuleekin selvä assosiaatio ruotsin The Crowniin erityisesti musiikillisen tyylin ja laulujen ansiosta, mikä ei todellakaan ole huono asia.  Kitaravetoiset biisit pitävät hienosti koukussa eikä levy ala kovasta tempostaan huolimatta ja sopivan pituutensa ansiosta puuduttamaan missään vaiheessa. Äänimaailma on saatu toimimaan hyvin joten kaikista elementeistä saakin mukavasti selvän ja etenkin laulu repii korvia lähes yhtä hienolla aggressiolla kuin livenä kuultaessa, rumpujen tykityksen ja kielisoitinten säestäessä vähintään yhtä raskaalla otteella.

Abandon Your God yllätti positiivisesti vaikka odotukset olivatkin jo valmiiksi korkealla. Allekirjoittaneelle sen nopea ja runnova, mutta kuitenkin melodinen ja tekninen anti osuu juuri siihen oikeaan kohtaan. Jos jotain niin olisi levyn toivonut olevan hieman pidempi, mutta toisaalta se toimii näinkin juuri kuten pitääkin, eikä siihen kyllästy vaikka sen pyöräyttäisi soimaan alusta samantien kun se loppuu. Todella toimiva debyytti johon kannattaa ehdottomasti tutustua tai käydä ainakin kurkkaamassa bändi livenä jos mahdollisuus löytyy.

Markus Mähönen