PROSANCTUS INFERI: Pandemonic Ululations Of Vesperic Palpitation

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Hells Headbangers Records

No johan on levyn nimi! Suomalaisen korvaan jenkkibändin debyytin titteli kuulostaa lähinnä Appilan pappilan apupapin papupadan porinalta. Apuna itse kappaleiden nimeämiseen yhtye on selkeästi käyttänyt Carcassin lääketieteen kirjojen saatanallisia painoksia: Pontifical Undulations of Blasphemic Gesticulation, Lips of Plasma Vomiting Sanctimonius Pyx, Conjugal Orgy in the Sacred Heart of Vespers ja niin edelleen.

Vuonna 2007 julkaistu demo sentään sisälsi niinkin napakasti nimetyn biisin kuin Tears in Semen. Itselleni Prosanctus Inferi on täysin uusi tuttavuus, joten en osaa sanoa, onko myös itse musiikki monimutkaistunut samassa suhteessa kappaleiden nimien kanssa.

Bändi on tällä hetkellä ainoastaan yhden miehen, Black Funeralistakin tutun J. Kohnin projekti. Kitaristi-vokalistin bändikaveri, rumpali Antichristus teki itsemurhan viime vuoden tammikuussa.

Prosanctus Inferin black metal muistuttaa primitiivisimmillään jonkin verran eteläamerikkalaisia barbaareja. Pelkkää pääkalloon panemista yhtyeen musta tulitus ei kuitenkaan ole, vaan mukana on myös Demilich-vaikutteista death metal -kieroilua.

Jokaisesta kappaleesta löytyy käärmemäisiä ulokkeita, joko ilkeän kuuloisten soolojen tai pirullisten sointukuvioiden muodossa, jotka vihamielisen toukan lailla reiittävät Appilan pappilan apupapin pyhää kehon pintaa yhä uudestaan ja uudestaan.

Ensi alkuun näiden helvetillisten kielensolmijoiden 26 minuutin kestoisen black metal -palpatuksen vastaanottaminen yhdellä kertaa voi aiheuttaa ummetusta, mutta 13 lohkaisun kakusta voi nauttia myös pari palaa kerrallaan, joka saattaa hyvinkin herättää ruokahalun suurempiin annosmääriin.

Tuure Heikkilä