PRIVILEGE OF APPROVAL: Privilege Of Approval [EP]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Hiukan tökerösti nimetty Itävaltalainen Privilege of Approval lähestyy omakustanteisella minialbumillaan. Musiikillinen linjaus on vedetty jonnekin melodisen death metalin ja metalcoren häilyvälle rajapinnalle. Ensimmäinen silmiinpistävä seikka äänitteessä on sekä erillisen intron että outron mukanaolo viiden kappaleen nauhoitteella. Biisimateriaalilla ei siis tunnuta juhlivan. Varsinkin, kun kumpainenkin teos on aavistuksen turhahko pikkunäppärä pimputtelu, jolla ei juuri loogisia yhtymäkohtia bändin musiikkiin ole.

Varsinainen kappalemateriaali nojaa tuttuihin elementteihin melodisine kitarakuvioineen ja joutuisine rumpukomppeineen. Onpa mukaan ympätty jopa pakollinen breakdown-osiokin. Biiseistä hiukan vanhan Soilworkin mieleen tuova Huibu nousee selkeästi ylitse muiden. Muutoin nauhoite hujahtaa ohitse jälkiä jättämättä. Privilege of Approval on kyllä taustalla helposti kuunneltava levy, mutta kuulijaa se ei tunnu vangitsevan. Omakustanteisin budjetein ei myöskään ole saatu aikaiseksi tarpeeksi potkivia soundeja, joita tämän tyyppinen musiikki kipeästi kaipaisi.

Privilege of Approval jättää julkaisuna hiukan välityön oloisen kuvan itsestään. Periaatteen tasolla kaikki on kunnossa, mutta viimeisin terä jää biiseistä puuttumaan. Lyriikoidenkin rintamalla tunnutaan kierrättelevän kohtuullisen yhdentekeviä ja kliseisiä rivejä, joten Privilege of Approvalin osana lienee hukkua tällä nauhoitteella tämän päivän valtavaan metallitarjontaan. Yhtye on ainakin MySpace-sivujen mukaan jo kuitenkin täyspitkän albumin kimpussa, joten toivotaan sille lisää paukkuja ja enemmän omaperäisiä ideoita.

Markus Makkonen