PRIMORDIAL – Redemption at the Puritan’s Hand

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Metal Blade

Kuten ei aiempikaan Primordialin tuotanto, uusin levy ei aukea aivan kertakuuntelulla. Itse asiassa tässä riittää puitavaa ja pohdittavaa pitkäksi aikaa. Mutta kun sisään pääsee, niin sieltä on vaikea päästä pois.

Primordialin tyyli yhdistää black metalia ja folkkia on persoonallinen ja soundista yhtyeen tunnista lähes välittömästi. Viimeistään laulaja A.A. Nemtheangan vahva vokalisointi ja omatyyliset lyriikat tekevät selväksi sen, että Primordial on oman tiensä kulkija. Edellisen albumin To The Nameless Dead (joka sekin oli todella mainio) jälkeen tuntuu mahdottomalta, että yhtye voisi puskea vielä parempaa levytystä ulos, mutta niin vain taisi käydä. Redemption at the Puritan’s Hand on tunneaaltoilua laidasta laitaan, vahvaa tulkintaa ja omaperäistä viestintää pullollaan oleva teos, jota voi kuunnella yhä uudestaan ja uudestaan.

Albumin parhaiksi raidoiksi itselleni muotoutuivat Lain with the Wolf, God’s Old Snake ja The Black Hundred, mutta tosiasia on kuitenkin, ettei levyllä ole yhtään järkyttävän huonoa saati puuduttavaa raitaa. Mikäli kevyesti black metalille haiskahtava musiikki on yhtään mieleen, ei tämän valinnan kohdalla voi mennä pieleen. On Irlannissa nyt kuitenkin jotain hyvää.

Juuso Viljanen