PLAGUEBREEDER – Unleash Hellfire

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Lahden Plaguebreeder omaa jäsenistöä niin Necropsyssä kuin Inferiassakin soittavista muusikoista. Vaikka yhtye on perustettu vasta 2010, on jälki kuitenkin tasaisen ammattimaista. Pitkälti laulaja-basisti Ardeathin sävellyksien pohjalta operoiva kokoonpano on tyylillisesti velkaa Puolan black/death –yhtyeille. Varsinkin Behemoth ja Azarath tulevat säännöllisesti mieleen. Soundi ei kuitenkaan omaa aivan samoja utuisen mystisiä taajuuksia ja onkin kenties suorasukaisuudessaan enemmän velkaa vaikkapa uudemmalle Impaled Nazarenelle kuin Puolan mustille lähettiläille.

Kolmen raidan promoa musiikillisesti tarkasteltaessa rumpali Kalmiston raivokas takominen tahtoo ottaa nauhoitteella yliotteen tuon tuostakin. Riffien tarttumapinta ei riitä niiden nousemiseen tulivoimaisen rummutuksen ylitse ja näin ollen raivokas virvelin naputus nousee hieman liian helposti yhtyeestä päällimmäisenä mieleen nousevaksi tekijäksi. Sävellyksissä on kyllä dynamiikkaa ja temponvaihdoksia, mutta varsinaista vangitsevuutta ei tahdo löytyä. Vokalisti Ardeathin ulosanti on kyllä kunnossa, joskaan ei sekään aivan sitä persoonallisinta osastoa edusta. Useammankin kuuntelun jälkeen Unleash Hellfiren kolme biisiä sotkeutuvat lähinnä mössöksi keskenään. Niinpä Plaguebreederin jättämä jälkimaku on lupaava ja ammattimainen, mutta vielä kehitystyötä kaipaava.

Markus Makkonen