PLAGUEBREEDER – Loath

378068
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Demo

Lahtelainen Plaguebreeder on lähestynyt meitä kolmannen omakustanteisen demonsa merkeissä. Yhtyeen tahti on ollut melko rivakka vuoden 2010 perustamisensa jälkeen. Yhtye on rakennettu hajonneen Avafrostin raunioille, kolmen jäsenistä aiemmin vaikuttaneen siinä.

Musiikillisesti yhtye murjoo aggressiivisella, mutta myös sopivan melodisella, black- ja death metal vaikutteisella nyrkillään. Aikaisempia demoja en ole kuullut, mutta jos Loathista voi jotain päätellä niin sanoisin, että hyvän musiikin ja toimivien kappaleiden kaava alkaa olla löytynyt. Kappaleissa on paljon tarttuvia riffejä ja melodioita ja tasapaino sekä aggression ja melodioiden välillä tuntuisi olevan melko hyvin saavutettu.

Äänipuoli demolla on hyvin kohdallaan ja pidin etenkin vokaalitoteutuksista, jotka olivat sopivan ärhäkät. Laulut olivat sopivasti miksattu pintaan ja muutenkin kaikki soittimet olivat hyvin esillä, eikä minkäänlaista epäselvää äänimössöä tullut havaittua.

Yksikään kappale ei erityisesti erottunut paremmuudella toisistaan, mutta se johtunee siitä, että ne olivat kaikki laadultaan niin hyviä. Viimeisen kappaleen Anatomy of Fearin lopettavat tahdit tuntuivat hyvinkin klimaattiselta ja saavat odottamaan lisää. Erinomaista!

Plaguebreeder from Lahti has approached us with their third self-released demo. It seems that the band has had quite a fast pace after it’s founding on year 2010. The group was build on the remains of a split-up Avafrost, as three of the members was a part of it.

Musically the band hammers with it’s aggressive black- and death metal influenced fist, but it also fittingly melodic. I have not heard any of the previous demos, but if I could judge by Loath I’d say, that they really have nailed their formula for good music and songs. The songs contain lots of catchy riffs and melodies and the balance with aggression and melodies seems to be well achieved.

Sounds on the demo are good and I especially liked the vocals, which were appropriately waspish. They were very audible and the other instruments were mixed well and audible too. So I did not really notice any unclear muddy noises here.

None of the songs really performed over each other, but it is probably because they all were so high quality songs. The final moments of the last song Anatomy of Fear left me with a very climatic feeling and really made me wanting for more. Excellent!

Aleksi Vaittinen