Pieksämäki Paskaks Vol 2. 18.1.2013, Music Bar Corona – Prospective Reign, Violent Failure, Hate Redaction

Toimittajan oli tällä kertaa aika suunnata kotikonnuille Etelä-Savoon, nimittäin Pieksämäelle. Luvassa oli niin paikallisia lupauksia kuin muitakin sawon muan ihmeitä. Piakkoin paikalle päästyäni kello löikin jo 23, tupa oli täynnä väkeä ja lavalle nousi ensimmäisenä pieksämäkeläinen pirullisen äkäistä thrashia murjova Prospective Reign. Keikka oli bändin ensimmäinen live-esiintyminen, mutta se ei tuntunut menoa haittaavan pätkän vertaa. Nopetempoiset ja kitaravetoiset biisit toimivat livenä todella hyvin ja sen näki yleisöstäkin, joka oli menossa täysillä mukana. Eikä sillä, keikkaa oli ilo katsoa, sillä bändi näytti itsekin nauttivan esiintymisestä. Instrumentit olivat hienosti hallussa ja laulu jyrisi kuin tykistökeskitys konsanaan. Miksaus tuntui onnistuneen juuri nappiin, mikä näinkin pienessä keikkatilassa on aina hieno asia. Prospective Reign repäisi tapahtuman käyntiin helvetin hienosti ja keikka oli paras koko illan aikana. Debyyttilevykin bändillä on jo lähes valmiina ja noin kovan keikan jälkeen jään sitä kyllä mielenkiinnolla odottelemaan!

Prospective Reign

Kuvassa: Prospective Reign

Illan toinen esiintyjä, myöskin pieksämäkeläinen, Violent Failure, heitti kehiin sopivan kuolon katkuiset grindcoret ja toi välillä mieleen jopa vanhan kunnon Autopsyn. Sinänsä peruskauraa olleet biisit vedettiin hyvällä otteella ja sopivasti kieli poskessa ja setti näytti maistuvan myös yleisölle. Laulajan virnuilu ja läpän heitto saivat naureskelemaan välillä, mutta vain hyvässä mielessä. Nopeaa ja äkäistä runttausta kuunteli erittäin mielellään, sillä äänipuoli oli hoidettu taas hienosti kohdalleen. Keikka oli ilmeisesti myös Violent Failuren ensimmäinen, mutta eipä sitä olisi päällisin puolin osannut sanoa, sillä meno oli sen verran räväkkää.

PMK PASKAKSI VOL 2 747

Kuvassa: Violent Failure

Viimeisenä lavalle asteli Mikkelistä paikalle saapunut Hate Redaction. Vähän erikoisemmalla otteella thrashaavaa ja punkahtavaa settiään räiminyt bändi oli hauskaa katseltavaa ainakin laulajan aktiivisen lavaesiintymisen puolesta. Kieltämättä musiikkikin tempaisi ihan hyvin mukaansa ja lavan edessä tuntui porukalla olevan hauskaa, joskin osa ihmisistä oli tähän aikaan jo ilmeisesti luovuttanut ja suunnistanut muualle. Muuten illan aikana hyvin onnistunut miksaus ei kuitenkaan valitettavasti enää osunut niin nappiin ja jokin soundipuolessa jäi lopulta hieman häiritsemään. Hyvin onnistunut setti joka tapauksessa.

HR

Kuvassa: Hate Redaction

Eihän sitä muuta voinut illan päätteeksi todeta kuin että kyllä se Pieksämäki vaan paskaksi pistettiin tai ainakin meikäläisen tärykalvot. Kiitokset Coronalle, Henri Saballe, ja koko poppoolle, jotka järjestivät tämänkin hienon kulttuuripläjäyksen Pieksämäelle. Corona oli vallan mainio paikka suht pienistä tiloistaan huolimatta ja kaikki järjestelyt tuntuivat pelaavan kuten pitääkin. Toivotaan että tästä tulee pidempikin perinne, sillä yleisöä ainakin tuntui riittävän enemmän kuin tarpeeksi.

Markus Mähönen