PHARAOH OVERLORD – Out Of Darkness

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Ektro Records

Jostain syystä en ole pystynyt ikinä sietämään mitään stadion-rock/-hardrock -yhtyeitä. Ne aikaansaavat lähinnä vatsanväänteitä ja kakomisrefleksejä. Ensimmäisillä pyöräytyskerroilla alkaa Pharaoh Overlordin uusin täyspitkä aiheuttaa tätä samaa. Näinkö saan tästä mitään irti?

Pelkoni osoittautuvat toisaalta tosiksi, toisaalta taas hiukan liioitelluiksi. Samaa stadiontason rock-sointuheviä tämä on, mutta tässä on kuitenkin jotain selkeästi omanlaistaan. Pari lisäpyöräytystä, ja pahat vatsanväänteet ovat lähinnä närästystä. Kuitenkaan en saa missään vaiheessa albumia täysin avautumaan. Se ei saa aikaan sitä onnellisen autuasta fiilistä, joka minulle hyvästä hevistä tulee.

Työn jälkeä ei sovi moittia, sillä tuotannon jälki on genrelle ja suurille esikuville uskollista ja mallikelpoista. Laulu on ainoa korviinottava seikka. Korviinottavalla tarkoitan tässä tapauksessa persoonallista ja ei ehkä sitä hienointa mahdollista, mutta menettelevää kuitenkin. 80- ja 90-luvun tukka- ja stadionhevin ystäville varmasti kelpo kattaus, mutta minulle menee hiukka yli. Vaikka levyn biisimateriaali onkin selkeästi hittejä pullollaan, on lopputulos puuduttava.

 

Juuso Viljanen