PHARAO: Road To Nowhere

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: SAOL / H´art / Zebralution

Comebackien aika ei ole ohi! Nyt vuorossa on aikoinaan jo Itä-Saksassa 1986 perustettu Pharao, joka aikanaan ehti julkaista vain yhden levyn ennen hajoamistaan 20 vuodeksi. Nyt käsillä on siis jo bändin toinen täyspitkä, jonka alku vaikuttaakin varsin lupaavalta. Levy alkaa kirjaimellisesti räjähdyksellä, jota seuraa paljolti Saxonilta kuulostava perusheavybiisi On the Attack. No ihmekös tuo, sillä tarkempi tiirailu infotietoihin kertoo, että itse Saxonin Biff Byfordhan se raidalla vierailee. Ja täytyy sanoa, että hankala on erottaa lähes samanlaisen äänen ja maneerit omaavaa bändin omaa laulajaa Jacky Lee Mania Byfordista loppulevylläkään.

Vaikka levyn alku lupaakin mukavaa vanhakantaisen heavyn pauketta, muuttuu meno levyn edetessä yhä enemmän hard rockiksi ja viimeinen biisi, joka toki onkin Bachmann Turner Overdriven coveri, on jo silkkaa AOR:ää. Käyhän toki Sodomin Tom Angelripper tuomassa palan metallisuutta vielä levyn toiseksi viimeiselle biisille Before the Stormille, muttei ole sekään kummoinen kappaleena kuten ei suurin osakaan levyn materiaalista. Levyn aloittavan kaksikon lisäksi oikeastaan vain We Are yltää keskiverrosta hyvään kategoriaan. Sen mullikuoroksi kun on kertosäkeeseen vielä saatu lähes koko Saxonin poppoo, on yhteislaulu ja hurmos ylimmillään sekä metalliveljeys kunniassa. Ei Pharaon ukkojen hard rock mitenkään läpeensä paskaa ole, muttei sen materiaali toisaalta jaksa parin kuuntelun jälkeen paljoa kiinnostaakaan. Varmaankin tärkeämpi comeback itse bändille, kun sitä odottaneille faneille.

Ismo Tikkanen