PETRICHOR – In Flagrante Delicto

cover
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Cursed Tapes

Huminaa, surinaa ja rätinää arvosteltavana. Kyllä vain, Mr. Vaittinen on taas työntämässä nenäänsä sellaisiin asioihin, mistä ei ymmärrä yhtään mitään. Ei anneta sen kuitenkaan estää meitä liiaksi, vaan heittäydytään dark ambientin pariin ja katsotaan mitä arvosteltavana oleva Petrichorin noin viisikymmentä minuuttia kestävä albumi, In Flagrante Delicto, meille tarjoilee.

Kappaleissa hallitsevin elementti on taustalta kuuluva humina, jonka monotonisuutta rikkoo kaikenlainen surina ja rätinä. En oikein muuten osaa niitä kuvailla. Välillä kappaleissa on kuultavissa taustalla myös muunlaista ääntä, mutta ne ovat enemmänkin nyansseja, kuten vaikkapa Astral Torturessa taustalta kuultavaa ulina. Samassa kappaleessa on myös levyn ainoat vokaalit, jonkinlaista kähistyä lausuntaa, joka ainakin allekirjoittanutta lähinnä häiritsi, ja kappale olisi mielestäni voinut toimia hieman paremmin ilman niitä.

Niin, mitä muuta tästä voisi sanoa, kuin sen, että In Flagrante Delicto on kieltämättä ihan mielenkiintoinen kuuntelukokemus, vaikka samalla en voi nähdä itseäni kuuntelemassa levyä uudestaan enää sen jälkeen kun olen tämän arvostelun kirjoittanut. Tässä tapauksessa arvosana kuuluu lukea erittäin suuntaa-antavasti ja poliittis-neutraalisti, sillä en oikein osaa tätä musiikkina arvostella, vaan enemmänkin kokemuksena. Äänimaisemat mitä levylle on luotu, ovat kyllä hyvin synkkiä ja tummia, eikä käy epäselväksi, että minkälaisten mielialojen vallitessa levyä on tehty.

Aleksi Vaittinen