PATHFINDER: Beyond The Space, Beyond The Time

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Sonic Attack

Puolalaista powermetallia parhaimmillaan, tai pahimmillaan. En ole ennen kuullut puolalaisesta powermetallista. Tarkemmin määriteltynä vielä fantasiametallia, eli mukana ovat myös pianot ja viulut, kuten tällaiselta odottaakin. Folk-vaikutteilta ei tietenkään voi välttyä, mikä usein on vain positiivista.

Valitettavasti kyseessä on kuitenkin aivan geneerinen powermetalli. Saksasta ja jopa Italiasta tulee parempaa tällaista. Itseasiassa tämä kuulostaa aivan Rhapsody of Fireltä. Myös Suomen oman kuuluisuuden Sonata Arctican Tony Kakon puhdas ääni voittaa Simon Kostron välillä merkillisiin falsetteihin yltävän laulun. Kostrosta lähtee kyllä synkempiä mörinä-ääniä niin vaadittaessa, eli yhden kappaleen verran, jonka nimi osuvasti onkin The Demon Awekens.

Mahtipontisuudesta levy saa pisteitä, ei jää ainakaan halu tehdä maailman suurinta levyä epäselväksi. Soprano Agata Lejba-Migdalskan ääni on kaunis ja mielestäni on hienoa, että hänet on mainittu jopa kuvan kera kansilehdykässä. Valitettavasti sekin kirkkaus hukkuu tilutuksen taakse.

Kappaleessa Pathway to the Moon on osoitettu tietämystä myös muusta musiikista. Biisi alkaa Beethovenin Kuutamosonaatilla, joka lopulta sekin peittyy kaiken muun alle. Beyon The Space, Beyond The Timea ihmetellessä alkoi tehdä mieli kuunnella Beethovenia enemmänkin. Tai ehkä Gamma Rayta.

Camilla Perttula