OTAVAN VERET – Otavan Veret

Otavan_Veret-500x500
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Cyclic Law

Otavan Veret on Kaarnasta (muun muassa Tervahäät ja Slave’s Mask) ja Kivelästä koostuva kaksikko, jonka omaa nimeä kantava esikoisjulkaisu on hyvin massiiviselta kuulostavaa ja melko rauhallisella tahdilla etenevää ambientia. Yhtyeen musiikki tuntuu sellaiselta, jonka voisi kuvitella soivan taustalla kylmässä ja tyhjässä avaruudessa – taivaankappaleiden soundtrack silloin kun säteily ja materia alkoi täyttämään tyhjyyttä. Ainakin allekirjoittaneen mielikuvat liikkuvat hyvin paljon avaruuden periferioiden suunnalla musiikkia kuunnellessa, sitä kuin huomaamattaan sulkee silmänsä ja antaa musiikin viedä; makrokosmos, säteitä ja lämpöä sykkivät tähdet, kauniit avaruudessa kelluvat arvoitukselliset nebulat.

Levyllä on kolme pitkää kappaletta, jotka kestävät yhteensä melkein viisikymmentä minuuttia. En sanoisi sitä varsinaisesti ongelmaksi, mutta tästä johtuen se vaatii myös aikaa ja kärsivällisyyttä. Oikeanlainen tunnelma on hyvin tärkeää tällaisen järkelemäisen teoksen kuuntelemiseen. Minun on pakko myöntää, että alkuun koin itsekin hieman haastavaksi päästä levyyn sisälle. Lopulta tähdet olivat ilmeisesti kuitenkin oikeissa asemissa, palaset vain loksahtivat paikoilleen, ja levyn luoma tunnelma välittyä värikkäänä ja mysteerisenä.

Musiikki on hyvin täyteläistä ja koko ajan on kuultavissa erilaisia lyömäsoittimia, puhaltimia ja muita instrumenteja, nyansseja kuulon laitamilla. Äänimaailma on myöskin hyvin selkeä ja kuulostaa erittäin hyvältä. Kappaleet etenevät hyvin rauhallisesti, omaa tahtiaan, mutta silti päättäväisesti eteenpäin. Otavan Veret on ainakin allekirjoittaneelle hyvin vahvasti visuaalista musiikkia, kuten ylempänä kävi varmasti jo selväksi, ja sen lisäksi se ei myöskään ole yhtään hullumpaa ambientia.

Aleksi Vaittinen