Ordinance – Relinquishment

Ordinance_cover_high_resolution
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Ahdistuksen Aihio Productions

Suomalaista black metalia, joka onnistuu kuulostamaan erilaiselta kuin valtaosa kotimaamme tuotannosta. Näin voisi todeta lyhykäisesti Ordinancesta. Jo tovi sitten julkaistu kokopitkä levy Relinquishment laittaa kuulijan yli tunnin mittaiselle yhdeksästä kappaleesta koostuvalle matkalle varsin monipuolista mustaa metallia. Ordinance erottuu edukseen, vaikka ei sinänsä mitään uutta genreen kokonsiduusseen tuokkaan.

Kappaleissa on mukana hieman enemmän melodiaa, hienovaraisempaa tunnelman luontia ja monimutkaisuutta mihin ehkä suomalaisessa black metal tuotannossa olen itse tottunut. Tämä pieni, mutta huomattava ero on se mikä tekee Ordinancen levystä kiinnostavan. Yli tunnin mittainen albumi menee vaivattomasti läpi ilman puuduttavaa toistoa tai täytebiisejä. Tempo vaihtelee keskivaiheilta nopeampaan. Soitinten, vokaalien ja tunnelman tasapaino pysyy hyvin kasassa, monitasoisesta sovituksesta huolimatta. Äänipuoli tukee musiikkia täyteläisellä, mutta sopivan raa’alla otteella.

Relinquishment on monipuolinen ja syvä julkaisu, joka tekee mieli pyöräyttää uudelleen soimaan sen loputtua. Sinänsä se ei tarjoa mitään uutta tai järisyttävää, mutta kuitenkin luo oman maailmansa genren sisällä ja tekee sen hyvin. Voisinkin sanoa Ordinancen ensimmäisen kokopitkän asettuvan näillä ansioilla tämän vuoden parempien kotimaisten black metal julkaisujen joukkoon.

Markus Mähönen