OF LEGENDS – Stranded

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Season Of Mist

Bojoing-bojoing taka taka tuk tuk tukkutuk bojoing takatak. Ei, se ei ollut kirjoitusvirhe eikä edes mitään vierasta kieltä; se oli luonnehdinta Of Legends –yhtyeen debyytin musiikillisesta sisällöstä. Jos yhtyeet kuten Meshuggah, Animals As Leaders tai Dillinger Escape Plan eivät kiinnosta, jätä siinä tapauksessa lukeminen tähän paikkaan.

Kuten edellä tuli jo mainittua, on musiikki sekoitelma Meshuggahin polyrytmejä ja progressiivisuutta höystettynä nykycorejen peruskliseillä ja kaikki viimeistelty soundien puolesta todella steriiliksi. Onneksi kappaleiden pituudet eivät ole juuri kolmea minuuttia enempää, sillä tällaisen musiikin parissa menisi aivot helposti solmuun. Ei siksi, että tämä olisi muka jotenkin haastavaa kuunneltavaa, vaan siksi, että Of Legends on juuri niin umpitylsää nykymättöä kun vain kuvitella saattaa. Kitarat laukovat bojoing-bojoing –riffejä toinen toisensa perään, rumpali naputtelee teknisiä polyrytmikuvioita ja iskee peltejä niin että paikat irtoilee hampaista ja laulaja vetää tasan samalla karjuhuutoyrjö-asenteella läpi levyn. Levy onkin kuunneltu läpi noin 24 minuutissa.

Joitain pieniä merkkihetkiä lukuun ottamatta kyseessä on lätty, jonka en usko kuuluvan millään tavalla yleissivistykseen.

Juuso Viljanen