ODYSSEY – Abysmal Despair

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Records Heaven/Transubstans Records

Stoneria, sludgea ja doomia yhteen punova ruotsalainen Odyssey kehittelee debyyttialbumillaan varsin mielenkiintoisen sekoituksen musiikkia. Aiemmin yhtye on julkaissut seiskatuumaisen split-albumin suosioon nousseen jenkkibändin Black Pyramidin kanssa. Electric Wizardin, Eyehategodin ja Acrimonyn risteymäksi mainostettua debyyttiä olikin kiintoisa päästä kuulemaan.

Hieman laiskan Pyramids aloitusbiisin jälkeen levy polkaistaan kunnolla käyntiin. Odyssey onnistuu luovimaan kaikki komponentit varsin toimivasti yhteen. Rokkaavista stoner-vingutteluista siirrytään raskaisiin sludge-jyrinöihin ja hitaampiin doom-junttauksiin varsin sulavasti, eikä tylsiä kohtia juurikaan jää mieleen. Tuotannoltaan äänipuoli on hieman tunkkaiseen lo-fi tyyliin vedettyä, joka sinänsä sopii kuvaillun kaltaiseen rokkailuun hienosti, mutta osaltaan myös hukuttaa esimerkiksi laulun muun musiikin alle joissain kohdissa.

Muutamasta laiskemmasta biisistä huolimatta levy on yllättävän toimiva. Rokkaavat ja räyhäkkäät vedot kuten Wicked Witch tai Keloma ja raskaammin jyräävä Wolfspit and Witches Brew saavat helposti unohtamaan pienet epäkohdat. Likaisen ja raskaamman stonerin ystäville Odysseyn debyyttiä on helppo suositella ja muillekin mikäli hieman rosoisempi tunnelma ei ahdista.

Markus Mähönen