OCEAN CHIEF – Universums Härd

396707
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: I Hate Records

Kuten peruskoulussa hereillä olleet saattavat kyetä päättelemään, kuuluu Ocean Chief länsinaapurimme kivenkovaan kalustoon. Miekkoset jatkavat uraansa neljännellä albumillaan johdonmukaisesti, löytyyhän julkaisulta laadukasta sludgeksi määriteltävää musiikkia. Johtuneeko pitkähköstä soittokokemuksesta tai mistä lie, niin genren materiaaliksi nämä seitsemän biisiä vaikuttavat erittäin ilmavilta ja raikkailta. Mukana on lievää psykedelistä hämyilyä ja varmasti myös instrumentaalien suuri määrä luo eräänlaista avaruutta ja keveyttä, tuolloinhan päällekäyvä huuto ja mörinä loistaa poissaolollaan. On kuitenkin harhaanjohtavaa painottaa liikaa juuri keveyttä, sillä raskasta ja verkkaista raastamistahan tämä enimmäkseen ja pohjimmiltaan on.

Biisit yltyvät ajoittain myös varsinaiseen doomtyyliseen revittelyyn, ja ne, kuten kaikki muutkin kappaleiden käänteet suoritetaan erittäin luontevasti. Tuntuu todellakin siltä, että musiikki on luotu ajatuksella ja ajan kanssa, sen verran komeasti muutama sävellys kasvaa ja kehittyy. Kolmen lauluttoman biisin lisäksi instrumentaalisoitantaa on tarjolla muutenkin todella paljon ja siitä huokuu onnistumisen ja luomisen riemu. Bändi selvästikin uskoo itseensä ja on varmasti tiennyt mitä haluaa saada aikaiseksi ja kuinka toteuttaa sen. Edellisen Sten-tiiliskiven jälkeen soundi on hieman keventynyt, jonka lisäksi sekä yksittäisten kappaleiden että koko albumin mittaa on lyhennetty selvästi, mikä onkin osoittautunut viisaaksi ratkaisuksi. Harmi vaan, että levyn päättävä ”outro” jätti minut kylmäksi, tuohon kohtaan olisi tarvittu jotain paljon mukaansatempaavampaa materiaalia suhteellisen mitäänsanomattoman antikliimaksin sijaan.

Tuukka Termonen