OBSESSION: Order of Chaos

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Inner Wound Recordings

30 vuotta sitten Metal Massacre -kokoelman toisella osalla mukana ollut Obsessionin kappale Shadow of Steel oli vielä suhteellisen ilkeän kuuloista US heavy metalia. Nykyään orkesteria on melkoisen vaikeaa erottaa eurooppalaisista power-heavy-virkaveljistään. Merkittävin erottaja yhtyeessä lienee muun muassa Loudnessin ja Yngwie Malmsteenin solistina tunnetuksi tullut vokalisti, ja nykyisin ainoa alkuperäisjäsen Michael Vescera. Vaikka vuosikymmenten aikana on paljon vettä ja ruumiita virrannut Vesceran syntymäkaupungissa sijaitsevan Pearl Harbor -muistosillan ali, on 50-vuotiaan laulajan ääni edelleen aika nuorekkaassa ja verevässä kunnossa.

Order of Chaos on Obsessionin uuden tulemisen aikakaudella bändin toinen albumi. Edellinen, Carnival of Lies -nimeä kantanut longari ilmestyi vuonna 2006. Kyllä pumpussa edelleen aito heavy metal -sydän sykkii, mutta muutamien lohkaisuiden turhan duurissa kulkevat melodiat antavat uudesta kiekosta todellisuutta pehmeämmän ja suorastaan hämäävän vaikutelman, varsinkin kun se pahin duuritornado eli albumin nimikappale on sijoitettu pitkäsoiton ykkösraidaksi.

Onneksi yhtye poikkeaa myös synkemmille sivukujille esityksissä Twist of Knife, Act of God ja Dark Shadows. Tunnustuksen ansaitsee myös kitaristikaksikko Boland ja Bruno, joiden kepittely on kurissa pysyvää, mutta oikean hetken tullen suorastaan virtuoosimaisen iskevää. Metal Massacre -aikoihin verrattuna uutukainen oli toki pienoinen pettymys, muttei läheskään niin luotaantyöntävä kokonaisuus kuin pahimmillaan kuvittelin.

Tuure Heikkilä