Obscene Extreme 2014 – Grindifanin märkä uni

Tšekin tasavallan Trutnovissa  kajahtaa taas 16.-20.7.2014. Obscene Extreme on todellakin ”friikkiystävällinen” metallifestari, sillä esimerkiksi banaaniasuun pukeutuneet grindikahjot ovat jokavuotisia vieraita. Tunnelma on todistetusti todella leppoisa ja Miasma on menossa tänäkin vuonna luotaamaan fiiliksiä. Ainiin, ja kalja on todella halpaa.

Vaikka festivaali on profiloitunut visvaiseen grindiin, tämänkin vuoden kärkibändit ovat osin death metalimpaa laatua. Immolation ja Possessed tuskin jättävät ketään kylmäksi. Jeff Becerraa pyörätuoleineen ei olekaan toviin tullut todistettua. Possessedin jännittyvyyttä lisää uusittu kokoonpano. Erittäin vahva paluukeikoillaan ollut Morgoth on myös näkemisen arvoinen reliikki, ja ehdottoman aliarvostettu. Thrash/crossover-vaihtelua pörinään USAsta tuo Wehrmacht.

Totaalista grindikohkaustakin on riittävästi luvassa. Viimeisiä keikkojaan puskeva Brutal Truth on jo tällekin vuodelle tullut nähtyä pari kertaa, joten itse odottelen isommalla innolla muun muassa Gutalaxin pölvästiä pornogrindiä.

obscene2014

http://www.obsceneextreme.cz/

Teksti: Timo Hanhirova