NOSDRAMA: The Curity [EP]

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: omakustanne

Tällä promo-ep:llä tamperelainen Nosdrama esittelee neljä uutta kappaletta, joiden perusainekset ovat pitkälti tuttuja edellisiltä julkaisuilta. Nyt mukana tuntuu lisäksi olevan pientä kokeilevaa rohkeutta ja aiempaa rennompaa otetta soitossa. Tyylinä on säilynyt metallisen rockin synkeän tunnelmallinen haara, tietynlaista psykedeelistä hämmennystä unohtamatta.

Itse asiassa ensimmäisen kappaleen hämyisestä kulmikkuudesta tulee etäisesti mieleen Voïvod, mikä ei ole lainkaan huono asia. Osansa tunnelmaan tuo vokalistin melankolinen, välillä hieman monotoninenkin ilmaisu. Toisissa kohdissa laulupuoli sopii musiikkiin mainiosti, toisaalla taas soisi kuulevan reippaampaa ja laaja-alaisempaa revittelyä.

Kappalemateriaaliltaan ep on melko laadukas. Helpoiten mieleen jäävä taitaa olla kolmosraita Last Steps, jossa hauras tunnelma yhdistyy ongelmitta rujompaan rämistelyyn ja ovelasti tarttuvaan riffittelyyn. Toisaalta Receiver-kappale tuo ehkä parhaiten esiin Nosdraman kyvyn luoda ilmavaa ja arvoituksellista mutta tarpeen tullen painostavaa äänimaisemaa. Parhaimmillaan bändi tosiaan on ääriladoilla liikkuessaan ja rohkeasti eri elementtejä yhdistellessään. Silloin se ei kuulosta niin herkästi joltain B-luokan Katatonialta, mikä tällaisessa meiningissä usein on vaarana.

Seppo Rautio