NORDLAND – Nordland

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Glorious North Productions

Yhden miehen pumppuja pulpahtelee aina silloin tällöin pinnalle, eikä vähiten juuri black metalin puolella. Tällä kertaa kyseessä on brittiläisen Vorh-nimisen miekkosen visioima bändi Nordland. Yhtyeen itsensä mukaan nimetty debyytti tarjoaa reilun tunnin verran intensiivistä mustaa räimettä.

Musiikki on aika nopeatempoista, kylmää ja kolkkoa. Biisit ovat läpi levyn lähestulkoon saman kuuloisia, eivätkä oikein saa tuulta alleen missään vaiheessa. Siellä täällä kuuluu kiinnostaviakin riffejä, mutta nekin hukkuvat tylsähköön kaahaukseen hyvin nopeasti. Jotenkin tämä on vain kuultu liian monta kertaa. Hienosti kyllä tuntuu mieheltä onnistuvan instrumentaalinen monitaituruus, mutta se kun ei aina valitettavasti riitä.

Nordland on yllätyksetön levy. Parhaillaan se saa hetkeksi innostumaan vain tyrmätäkseen innostuksen puuduttavalla toistollaan. Kyllä tämä varmasti joillekin on mieleen, mutta itse kaipaan black metaliini enemmän karua särmää tai melodista nerokkuutta. Tällaisenaan Nordland jää aivan liian tylsäksi tekeleeksi.

Markus Mähönen