NOMAD – Transmigration Of Consciousness

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Witching Hour Productions

Puola on varsin jännä maa metallimusiikin näkökulmasta katsottuna; sieltä ei tunnu tulevan ollenkaan keskinkertaisia tai “ihan-ok” –tasoisia bändejä. Ne ovat kaikki joko oikeasti todella mahtavia tai sitten lähes mitäänsanomattomia. Ensimmäiseen kategoriaan kuuluvat esimerkiksi Behemoth ja Vader ja jälkimmäiseen juuri uuden albuminsa julkaissut Nomad.

En ole kauhean innoissani levyn kappalerakenteesta. Albumilla on 17 raitaa, ja näistä kahdeksan ovat varsinaisia kappaleita. Muut ovat nimeltään ”Intro” ja noin puolen minuutin mittaisia. Turhaa levytilan kulutusta, sanon minä. Kahdeksan biisiä olisi ollut mitä mainioin mitta. Tosin varsinaisistakin kappaleista on sanottava, etteivät nekään mitään järin kummoisia ole. Tyylinsä puolesta vuonna 1994 perustettu Nomad edustaa jotain death metalin lukuisista alalajeista, mutta ei onnistu tekemään kuitenkaan vaikutusta. Pahimpina kompastuskivinä albumilla ovat mitäänsanomattomat soundit sekä puuduttava sävellystyö, eikä kehuttavaa liiemmin löydy vokalisti Bleyzabel Balberithin kähinästä. Muutaman kerran albumin läpipyörittäneenä on helppo sanoa, että jos kuulee pari raitaa levyltä, on sen käytännössä kuullut kokonaan.

Nomad voi olla yhtye, jonka tulivoimaisin ruuti on vielä tynnyrissä odottamassa sitä oikeaa hetkeä. Viisi albumia on kova virstanpylväs ja sen toivoisi näkyvän tasossakin. Ehkä se ruuti tulisi laittaa tulille sitä kuudetta albumia varten? Taas toisaalta, Nomad voi olla yhtye, jonka ei ole tarkoituskaan koskaan lyödä itseään läpi, vaan päätyä vain yhdeksi nimeksi nimien joukkoon. Mene ja tiedä.

Juuso Viljanen