NEOSIS – Neosis

Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: SAOL

No voi perse! Nyt on kyllä ylitetty kaikki hyvän, tai ylipäätään minkä tahansa maun rajat. Neosiksen itsenimetty albumi on kyllä sen sortin muovista ja ohjelmoitua huttua, että melko epäuskoisena tätä kuuntelee. Kaikesta nytkytyksestä ja säksätyksestä kuulee, että tälle levylle ei ole kyllä soittamalla soitettu paljoakaan. Lopputulos kuulostaakin pikemmin pelimusiikilta, kuin miltään edes etäisesti metalliin viittaavalta. Vokalistin munaton uike, jota joku haluaa myös puhtaiksi vokaaleiksi kutsuttavan, on kaikessa helium-henkisyydessään hirveää, eikä ennalta arvattava ärinäpuolikaan ole juuri mistään kotoisin.  Keskittymishäiriöiset ”sävellykset” menevät kauas naurettavuuden tuolle puolen ja kiekon läpi pyöräyttämisestä pitäisikin saada kipukorvauksia.

Hyvät ihmiset, jos tässä on musiikin tulevaisuus (ainakin Neosis sen haluaa saatekirjeen perusteella näin nähdä), voin vannoa että siirryn harrastamaan mieluummin vaikka pääsiäismunien maalausta, kuin mitään edes tähän suuntaan viittaavaa. Onneksemme uskon, että tätä levyä ei halua kuunnella kukaan, joten Suomen jo valmiiksi vähäiset kananmunavarainnot säästynevät siis tällä kertaa. Neosiksen itsenimetty tekele on joka tapauksessa huonoin KOSKAAN kuulemani metallialbumi ja kaikki muut paitsi äärimmäisen itsekidutuksen ystävät pysykööt siis hyvin kaukana tästä.

Markus Makkonen