NEKROKYRPÄ – Kirvesmurhia ja kiimaa [Kasetti]

nekrokyrpa-ep2
Arvosana:www.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com
Julkaisija: Omakustanne

Nekrokyrpä hämmästyttää alkuun, kun ei oikein voi sanoa millä mentaliteetilla yhtye musiikkiaan paiskoo. Yhtyeen ja julkaisun nimi luo helposti mielikuvia jostakin kieli poskessa tehdystä huumorimusiikista, mutta koska yhtyeen ilmaisu on lo-fi tuotannolla toteutettua väkivaltaista grindcorea, ei asia ole aivan niin selkeä. Ilmeisesti yhtye on jotakuinkin tosissaan ja nimet tietoisesti korostavat brutaalia ilmaisua ja sanomaa. Toimiihan se tietysti näinkin.

Julkaisun formaattina toimii kasetti ja onhan siinä sitä lo-fi DIY-henkeä tietysti. Ei kai raa’alla toteutuksella ja suttuiselta kuulostava EP nyt välttämättä edes hopeakiekkojulkaisua tarvitse. Äänimaailma Kirversmurhia ja kiimaa EP:llä on kyllä valitettavan huono, osittain varmasti myös tarkoituksella, mutta jos siihen olisi panostettu hieman enemmän voisi kappaleista saada hieman enemmän irti. Nyt se on vähän liian puuroa, jota saa sitten kaivella lusikalla korvistaan.

Grindcore ei tietysti ole mitään hempeilyä, vaan väkivaltaista ja aggressiivista. En minä sellaista toki odottanutkaan, mutta Nekrokyrvän kappaleista tuntuisi puuttuvan kaikenlaiset koukut. Nyt tähän paahtamiseen vaan yksinkertaisesti kyllästyy kovin nopeasti, eikä EP:tä jaksa lyhyestä kestostaan huolimatta kovin montaa kertaa läpi kuunnella. Pientä hengenhaukkomista olisi voinut olla ihan hyvä harrastaa välissä ja ehkä vaihtelu ei myöskään olisi pahaksi.

Aleksi Vaittinen