NECROSLURG – Haudantaka [C-kasetti]

Arvosana: 7/10

Julkaisija: Rämekuukkeli

Varmaotteisesti ja reippaasti hyökkää korville tämän nauhan sisältö. Kyseessä on siis punkahtavasti rokkaava heavy metal, joka hakee potkuunsa lisävoimaa jostain Celtic Frost -tyyppisestä mustan metallin perinneherkusta kuten myös Entombedin death’n’rollauksesta. Työläisinä tämän tuotoksen taustalla on häärinyt kaksikko, jolla on historiaa mm. yhtyeissä Rytmihäiriö ja Kiljuvelka-70.

Nauha sisältää kymmenen kappaletta, joissa käydään melko suoraan asiaan vellovasti jyräävän raskauden tai kipakan kaahauksen voimin. Vokalisointi on ärjyntää, jossa sanoista saa melko hyvin selvän. Puoliörinää, voisi joku sanoa. Soundit potkivat jykevästi, mutta mukana on sopivasti ilmaa ja elämänmakuista rosoa. Musiikki toimii, etenee, paikoitellen huvittaa, joissain kohdin hieman tylsistyttää. Sanoituksissa liikutaan lopunajan näkyjen ja sarjakuvamaisen väkivallan sekä yhteiskuntakritiikin välimaastossa. Biisi nimeltä Päästäkää paskamaha pahasta on hieman liiankin alleviivaavaa populismin morkkausta, mutta no, ihan hauska rytistys.

Kokonaisuuden kannalta on miellytävää, että tasapaino doomahtavan heavyn ja rokkaavan hc:n keskensyntyy kappaleiden vaihdellessa sujuvasti näiden lokeroiden välillä. Toisaalta riffipuolella kuulostaa välillä siltä, että ollaan tyydytty ihan toimivaan perusratkaisuun, samoin kappalerakenteissa. Joissain kohdin, kun bändi on kesyimmillään, tulee mielikuva vain hieman punkimmasta ”suomimetallista”. Ehkä siis olisin kaivannut syvempää sukellusta äärimmäisyyksiin – kireään hakkaukseen ja eeppiseen tunnelmointiin. Näistä rutinoista huolimatta kelpoa kesämusaa! Vuohien kuningas -biisistä sain muuten hauskoja mielleyhtymiä CMX:n Pyörivät sähkökoneet -kappaleeseen. Ja Acceptin Balls to the Walliin.

Seppo Rautio